Minek beoltani az egészséges embereket?
“Minek beoltani az egészséges embereket?”
Mondjuk ,hogy azok is maradjanak? Vannak ennek a járványnak olyan áldozatai is akik egészséges és/ vagy fiatalok voltak, igaz ,hogy ők a kisebbség az áldozatok között, de vannak. S áldozat alatt most nem csak halottakra gondolok hanem azokra is akik maradandó vagy “csak” hosszútávú károkat okozott. Arról nem is beszélve ,hogy sokan mikor újrafertőződtek még rosszabbul jártak mint az első megfertőződésnél. Igaz ,hogy nem az egészséges és fiatal korosztály a legveszélyeztetettebb de nincs éles határ ,hogy “na aki fiatal az atomálló aki egy picit idős az halálra van ítélve”.
Az mondjuk érdekes ,hogy akik nem akarnak oltani s a “hosszútávú mellékhatásokról” érdeklődnek azok sosem gondolnak a COVID okozta hosszútávú hatásokra. Sokan vannak akiknek hónapok után sem tért vissza szaglása s ízlelése (s lehet soha nem is fog) vagy maradandó károkat okozott a tüdejében.
Az oltást azt csak beadják, kifejti az immunválaszt s kész. Onnantól x ideig a szervezet tudni fogja a megfelelő immunválaszt ha az “életerős” kórokozóval találkozik. S most általánosan beszéltem az oltásokról, de a COVID elleni oltások is ugyan így működnek, meg az összes többi amit te is megkaptál. Persze most mondhatod ,hogy “ne hasonlítsd a többi oltáshoz mert azokat évtizedek óta ismerjük”. Jó, de kérdem én melyiket tesztelték évtizedekig mielőtt oltani kezdtek? Kb egyiket sem, ha jól tudom a mumpsz elleni volt az egyik leghosszabb a maga 4 évével. Ha a COVID elleni oltások is már 10+ éve léteznének akkor gond nélkül beadatná mindenki, hiába ha ugyan az mint amit 10+ éve kifejlesztettek.
Most meg persze mondhatod ,hogy “dehát oltva is fertőzhetsz illetve megbetegedhetsz”. Hát igen, mert az oltás nem egy láthatatlan erőpajzsot képez köréd hanem “csak” megtanítja a szervezetet a megfelelő immunválaszra. Igaz ez elvileg elérhető úgy is ha megbetegszel s kigyógyulsz. Na egy párhuzammal élve ez olyan mintha úgy tanulnál meg úszni ,hogy bedobnak egy mély tó közepébe majd vagy megtanulsz úszni vagy nem s sok esetben ha sikerül is kievickélned még mindig nem tudsz megfelelően úszni. Míg az oltás olyan ,hogy egy medencében oktató segítségével megtanulsz úszni mielőtt a tóba bedobnak. Illetve igaz ,hogy van esély a további fertőzésre még oltva is, de ha más is be van oltva akkor kit tudsz megfertőzni? Ezért kell a nyájimmunitás, minél többen vannak beoltva annál kevesebb potenciális gazdatest marad a vírusnak. Pontosan ezért van az ha egy oltásellenes nem oltat akkor pattog, hogy “hol vannak azok a fene nagy betegségek???444!!!”. Hát hol lennének ha amúgy rajta kívül mindenki más oltva van. Ezért tűntek el részben vagy egészben betegségek s ma már nem kell 10 gyereket szülni ahhoz ,hogy 2 megélje a felnőtt kort, illetve az 50-60 feletti élet sem egy elérhetetlen vágyálom.
Kedves utolsó és a többi oltáspárti, ha az oltottak is terjesztik a vírust, akkor ők miért utazhatnak???
Tegyük fel én és még a lakosság fele nem oltat, cserébe lemondunk az utazásról, fesztiválozásról. A nyájimmunitás ugye nem lesz meg.
Akkor most kik fognak tehetni arról, hogy terjed a vírus és emberek halnak meg? Igen. Az utazgató, fesztiválozó oltottak XD
Szerintem ti sem fogtok menni sehova, különben ez lesz az élő bizonyíték, hogy hazugság az egész vírus :)
"Talán azért nem sikerült senkinek meggyőző érvvel előállni amellett, hogy mi egészségesek oltassunk, mert nincs is ilyen??"
Ezt hogy érted? Többen is írtunk érveket, attól még hogy ignorálod.
Felsorolom, hátha majd így:
- nem tudhatod, hogy nincs-e alapbetegséged, hacsak nem jársz napi szinten az elérhető összes szűrésre minimum
- nem csak alapbetegséggel élőknek lesz baja a fertőzéstől - igaz, hogy többségében ők hunynak el, de ne hidd azt hogy a többiek mind tünetmentesek... én pl. bízok benne hogy nem halnék bele, de ettől még nem akarok 1-2 hónapra kiesni a munkából
- vannak akik orvosi okból nem olthatók, őket csak a nyájimmunitás lenne képes megvédeni
- csökkenti a továbbfertőzés esélyét, ha nem is nullára
Ezekkel mi a gondod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!