Hogyan motiválhatnám a családomat hogy étkezzünk egészségesebben? Tudtok esetleg filmeket/embereket akiket érdemes követni/videókat, amik megmutatásával tudnám ösztönözni a családot? Illetve egyébb módszerek is érdekelnének.
Keress recepteketegész hétre, amik megfelelő tápértékkel bírnak és ízletesek és a családod többi része is megenné.
Ehhez vásároljatok be.
Édesség helyett meg tök jók a gyümölcsturmixok. Mirelit gyümi, fehérje, víz és botmixer négyesből elég jó dolgokat lehet kihozni.
Ameddig egyetem után egy sérüléssel otthon feküdtem állandóan azt hallgattam anyukámtól, hogy dagadt vagyok és, hogy milyen sütit csináljon. Így megértem, hogy családilag változtatnál, de nem akarhatod helyettük.
Nálam a legnagyobb motiváció az volt, hogy nem mondtam semmit, nem oltogattam őket, hogy ezt vagy azt egyenek, hanem bevásároltam magamnak, de többet vettem, csináltam kaját, és mikor este mindenki hazajött a munkából, és amúgy is fáradt volt főzni, közöltem, hogy ne foglalkozzanak vele, csináltam én kaját.
nem mondtam, h. ez extra egészséges, csak finom, élvezhető ételeket csináltam, tényleg egészségesen, friss alapanyagokból.
Szüleim örültek, hogy nem kell főzni. Leültünk, ettünk. Egy idő után már ők kérték,hogy ezt vagy azt az ételt készítsem, mert ízlett.
nem azt mondom, hogy ők is 100%-ban átálltak az én étrendemre, mert néha azért csinálnak maguknak fánkot meg kocsonyát, de nagyobb részt egészségesen eszünk.
ki vagy te a családban? kiskorú gyerek? mert akkor kb esélytelen. anyuka? azt csinálsz amit akarsz. apuka? anyukával meg lehet beszélni. nagykorú gyerek? lehet beszélgetni, de nem a tiéd lesz az utolsó szó. ha nem tetszik, el lehet költözni.
(nem kötekedni akarok amúgy, saját tapasztalat, ha te vagy a gyerek, kb semmi esélye hogy változtatsz a szüleid szokásain. ők már évtizedek óta úgy csinálják, ahogy, ezen egy kiskorú gyerek nem fog változtatni. felnőttként meg ugye azt csinálsz amit akarsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!