Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megéri akkor is tanulni egy...

Megéri akkor is tanulni egy új nyelvet középiskolában emelten,ha nem teljesen használjuk ki?

Figyelt kérdés

Tehát valaki orosz tagozaton tanul,mert nagyon megtetszett neki az orosz és egyszerűen odáig van azért a nyelvért és kultúráért,viszont koránt sem biztos,hogy ki is fogja használni.Nem fog sűrűn orsz nyelvterületekre utazni,max. nyaralásképpen 1-2 hétre.

Ilyenkor is megéri az orosz tagozat ennek a valakinek?

2021. márc. 2. 17:14
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
egyéb
16 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze! En sem hasznalom a magyart a munkamhoz, megis megtanultam meg gyerekkoromban. Nem volt tudatos dontes, de nem bantam meg. :)
2021. márc. 2. 17:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Frissen tartja az agyat, és ha megy a nyelvtanulás, már ezért is megéri.
2021. márc. 2. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Annyi, hogy ha használható nyelvtudást akarsz, akkor érdemes szinten tartásra törekedni kb. 10 évig. Angolt 9 évig tanultam, németet csak 3 évig. Bár az angolt is nagyon ritkán használom aktívan, álmomból felkeltve is tudom használni. A német tudásom viszont töredékére esett vissza.
2021. márc. 2. 17:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha már beszélsz mellette egy világnyelvet, akkor szerintem nagyon megéri. Minél több nyelven beszélsz, annál könnyebben tanulsz később is. Az orosz amúgy is jó "táptalaj" más nyelvekhez, mint az ukrán, a cseh, stb. Lesznek hasonlóságok (meg persze egyezések, nyelvfüggően).
2021. márc. 2. 17:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Amugy az oroszok hiresek arrol, hogy hiaba tudnak angolul, nem hajlandok hasznalni. Ezert nagy kincs az orosztudas, akar baromi jo allasod lehet ennek koszonhetoen barmely orszagban.
2021. márc. 2. 19:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Az orosz csak egy random példa volt,de azért értékelem:)

2021. márc. 2. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!