Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen szavakat hallottál,...

Milyen szavakat hallottál, amiket helytelen írással használtak?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok hogy pl.: a napokban a szegycsonta írta itt valaki,hogy szegcsont. Hallottam garambolt, karambol helyett, és pont az imént olvastam foghagymát fokhagyma helyett. Ti hallottatok már ilyeneket?😀
2021. febr. 17. 13:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Bicigli

Boldba

Külömbség/külömben

Mien/mijen

Fiúnk

Ojan/ijen

Stb, stb...

Ezt mind Facebookon. Az emberek fele funkcionális analfabéta, írni, olvasni, értelmezni nem tud.

2021. febr. 17. 14:14
 12/21 anonim ***** válasza:
Tudom, ezért sokan utálnak, de agygörcsöt kapok attól, hogy "írok/írogatok vele". Élőben nem is hallottam még, körülöttem mindenki emberekNEK ír, nem emberekKEL.
2021. febr. 17. 14:35
 13/21 anonim ***** válasza:
Ja, és amit eszméletlen sokszor látok, az a KAUKCIÓ. Gondolom, az aukció szó bezavar.
2021. febr. 17. 14:36
 14/21 anonim ***** válasza:
12# Az "embereknek ír" abban nincs benne semmiféle visszacsatolásra utaló valami. Megírtad a mailt az ügyfélnek, kész. Az "írok vele" az az, hogy oda vissza írogatunk egymásnak, tehát szorosabb kapcsolat, ismerkedésben vagyunk. Szerintem ez nem olyan nagy hiba.
2021. febr. 17. 14:41
 15/21 anonim ***** válasza:
Emlékszem, alsóban többen írták a mellkast melkhasnak.
2021. febr. 17. 14:47
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nekem idegen hangzású. Írni akkor írok valakivel, ha fogja közben a kezem, vagy ha fizikailag egy helyen vagyunk, és mindketten írunk.

Nekem ez olyan, mint az "elmentünk náluk". Tudom, hogy van ilyen, bár régi könyvekben sem olvastam, de ez is fura. Elmentünk náluk hova? A padlásra?

"Az "embereknek ír" abban nincs benne semmiféle visszacsatolásra utaló valami"

Írunk egymásnak.

2021. febr. 17. 15:33
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Tőlle, nálla, utánna, rólla, dijja...

Ezeket szóban is így mondják ki?

2021. febr. 17. 15:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17# Sajnos igen. 🙄
2021. febr. 17. 15:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Engem az zavar nagyon, amikor valaki indokolatlanul dupla sz-t használ a szó végén. Pl választassz, mondassz, hallassz.

Meg a sárközi tájszólás, amit a 17-es is írt: hüttő, esső stb.

2021. febr. 17. 17:18
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Plusz az okossan, ügyessen. Vagy: bakkancs, szallag.

A húgom kicsinek azt mondta szalálmi, ezt mástól is hallottam, és volt még a kolbászos uborka kovászos helyett, de ez inkább fogalomzavar volt.

Engem nyelvtannáciként kísért, hogy alsós harmadikosként tollbamondáskor a visszhangot vízhangnak írtam.

2021. febr. 17. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!