Tényleg helytelen étteremben bárhol rendelni a "lesz egy"-el?
Pl: egy fagyizóban.
Lesz egy puncs,meg lesz még egy csoki....
Ez tényleg helytelen?
Egy páran már szóvátették hogy rosszul mondom helyette azt kéne hogy "kérek" vagy "szeretnék"..
Szerintetek?
Dolgoztam ilyen helyen. Sose zavart. Általában így néz ki hogy "Szia! Lesz egy..." Amíg köszön és nem bunkón mondja nem zavar. Ő is azért van ott hogy kapjon a pénzéért cserébe valamit, én is azért vagyok ott hogy kiszolgáljam. Most nem fogok megsértődni ha nem hivatalos levélben kéri, és nekem ez még a bunkóság alját se súrolja.
Lehet túl városi vagyok, de sose értettem mi vele a baj.
A "Bátya pakoljá egy csokis puncsot!" Vagy a "Figyeljé tesókám!" sokkal inkább beüt nálam.
4-es. Teljes mértékben osztom a véleményed. Én alapvetően próbálok udvarias lenni mindenkivel amíg okot nem ad az ellenkezőre. De ahol még be se tettem jóformán a lábam, de egy nagy tábla az illemről oktat onnan fordulok is kifele.
Nemrég betértem egy vendéglőbe. Nagyon kellemes kis hely volt, rendeltem ételt. Leültem az asztalhoz míg vártam. Gondoltam megnézem az emailjeimet. A pultos túl fontos kiscsaj meg odajön hozzám. Felszólít flegmán hogy tegyem el, mert ez mobilmentes övezet, lehet beszélgetni helyette. És rámutat a falon egy internetről lopott kinyomtatott lapra amin nagyjából ugyan ez állt felszólító módban. Visszakérdeztem hogy "Tessék?" mert azt hittem először csak humorizál. Majd megismételte parancsoló stílusban.
Na én itt közöltem a kedves pultos hölggyel hogy köszönöm szépen, de felnőtt emberként el tudom dönteni mikor és kivel kívánok beszélgetni, és mikor szeretnék bármit csinálni a telefonomon. És kisétáltam. Ez volt az egyedüli alkalom hogy valahonnan fizetés nélkül távoztam (bár még ki se hozták az ételt).
Először mikor a facebook-on egyszer-egyszer felvillant egy sörsátor oldalán álló nyomtatott A4-es lap kioktató képe, akkor még valamennyire érdekes volt. De hogy minden negyedik vendéglő kioktat az illemről mielőtt egyáltalán beteszem a lábam, azt már kikérem magamnak. Az ilyen helyekre akkor se mennék be ha ingyen lenne.
Alapvetően helytelen, de nem is vérlázító bunkóság.
Mondjuk nem mintha a pincérek, kiszolgálók olyan nagyon jó fejek lennének. Nem egyszer a fene nagy protokoll közben éppen a másik kollégájának ordibál át a másik asztalhoz.
Vagy 1 óra várakozás után, többszöri kérésre kihozzák a kaját ami teljesen kihűlt, átsületlen, gyakorlatilag félkész, annyit nem mondanak hogy "b..sszátok meg". Persze a szájhúzás megy, ha nem adsz jattot.
Vagy sima eladós példa. Kitalálták hogy a vásárlók magának címkézze a pékárút, ezzel se legyen dolga az eladónak. Véletlenül meggyűrődött a címke mikor a kosárba tettem. Az eladó meg konkrétan oda baszta nekem azzal a kijelentéssel, hogy "Igazítsa már meg így nem tudom lehúzni". Én nyugodt embernek tartom magam, de elküldtem a k. anyjába és otthagytam árustól, mindenestül a boltot. Azért mert kérhette volna normális hangnemben is, nem úgy, mintha egy állattal beszélne vagy valami koszos cigánnyal.
Vagy mikor végre sorra kerülök, elkezdem mondani mit kérek, a felénél a kiszolgáló elfordul mert épp a másikkal beszélget. Aztán valaki még közbe szól vele is elkezd beszélni. Mikor harmadjára kell belekezdjek a "szeretnék egy..." mondandóba akkor szintén felkapom a vizet és egy határozott menjetek a f...szomba kifejezéssel távozom a helyről.
De sajnos egyre több helyről jövök el úgy, hogy se nem vásárolok, se nem eszek semmit és csak azt a fajta "tiszteletet" adom vissza amit én is kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!