Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 26 éves vagyok és van egy...

26 éves vagyok és van egy érettségim, jelenleg tanulok esti tagozaton pénzügyi és számviteli ügyintéző leszek , illetve egy gyárba dolgozok. Ennyi idősen már nem itt kéne tartanom, hogy szülőkkel élek, és ilyen rosszul keresek?

Figyelt kérdés

2021. febr. 13. 10:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
Köszi a kimerítő választ,inkább utánanézek neten😀
2021. febr. 13. 17:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Van számvitel, jog, gazdálkodási jogi alapismereek, pénzügy, Kommunikáció, Digitális alkalmazások
2021. febr. 13. 18:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Ebből amit felsoroltál, ebből 3 a második félévben már nincs, mert ágazati vizsgát kellett tenni belőle, de mindegy.

Jelenleg dolgozol, tanulsz, akkor mi nem tetszik a családnak? Nem mindegy nekik, hogy mivel keresel pénzt és mikor lesz családod? Én magasról lekakálnám a véleményüket.

Esetleg a helyedben csinálnék egy friss önéletrajzot amibe bele írnám a jelenlegi tanulmányt, és megpályáznék jobb munkát találni, van ahol felvesznek úgy is, ha még nincs meg a papírod. De az is lehet hogy egy sima adminisztrátor állást is találsz, ami jobb lenne a gyártól.

2021. febr. 15. 09:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Át tudom érezni a problémád. Sajnos nem egyenlő esélyekkel vágunk neki az életnek, a gazdag és/vagy befolyásos szülők gyermekei olyan előnyökkel kezdenek bele az életbe, amihez hasonlót nagyon nehéz saját erőből elérni. Az ilyen szülők már fiatal korától nyelvtanárokhoz járatják a gyerkőcöt, aztán bejutnak a legjobb egyetemekre, a külföldi tanulmány sem akadály, majd amikor végzett, a szülő be tudja szerezni valami jól fizető helyre és közben kap egy lakást is. Van ilyen életpálya is, de ezzel nem tudsz versenyezni. Persze emögött is sok munka lehet.

A saját utadat kell járnod. Bizony vannak, akik ennyi idősen már rengeteg pénzt keresnek, mások pedig kemény munkával is csak alig tudnak a minimálbérnél többet keresni. Szerintem fontos, hogy legyenek céljaid, amit el szeretnél érni. A pénz nem boldogít, a gazdag emberek nem biztos, hogy élvezik a munkájukat, vagy boldogok otthon. A megélhetésért karriert kell építeni, viszont az nem fog boldoggá tenni.

Rossz hír, hogy a pénzügy és számviteli ügyintéző végzettséggel nem leszel kint a "gödörből". Ezen a területen csak diplomával lehet jól keresni - esetleg mérlegképessel végzettséggel. Ha tetszik ez a terület, a tanfolyam után vágj bele egy pénzügy és számvitel BA vagy gazdálkodás és menedzsment BA képzésbe. Kb 31 éves korodra a kezedben lesz a diploma, ha ezzel megcsípsz egy multis vagy kormánytisztviselő-i munkát, mai árfolyamon kb Br 400 e Ft kezdő fizura számíthatsz. Persze lehet keseregni, hogy vannak akik mindezt 22 éves korukban már elérik, de a későn kezdésnél már csak az rosszabb, ha bele sem vágsz.

Ha gyári munkánál maradnál, a raktárosok, targoncások, műszakvezetők simán nettó 200 felett keresnek. A gyárnál lehet, hogy a kereskedelem vagy a vendéglátás is jobban fizet.

Kitartást.

2021. febr. 17. 12:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ utolsó de szerintem egy OKJ is ér valamit
2021. febr. 17. 16:08
 16/16 anonim ***** válasza:

#7-es, én most végeztem ezen a szakmán, habár nekem 1 éves volt mert közgazdasági suliban érettségiztem és így nekünk csak 1 év.

Mondjuk nem is esti tagozaton voltam, hanem nappalin.

Tantárgyakból van bőven: számvitel, gépi könyvelés, elektronikus adóbevallás, vállalkozásfinanszírozás, projektfinanszírozás, adózás valamint a projektes tárgyak, gyakorlatok (vállalkozásfinanszírozás gyakorlat, projektfinanszírozás gyakorlat de itt lényegében csak a váll.-ban számolunk, a projektben pedig az esettanulmányra készülünk)

Munka mellett szerintem nehezebb sokkal, mivel rengeteg az anyag, rengeteget kell készülni a vizsgára és nekünk beadandóból is volt rengeteg, de én napi 1-2 órát tanultam csak így a vége felé és sikerült a vizsga.

Kellenek nagyon hozzá az alapok, és teljesíthető.

2021. máj. 30. 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!