Kèt keresztnevet viselő személyek, Ti mindkét keresztneveteket hasznàljátok? Ha igen,nem okoz a mindennapokban zavart?
Figyelt kérdés
2021. febr. 12. 15:26
1/9 anonim válasza:
Én nem használom mindkettőt. Hivatalos helyeken írom alá a teljes nevemmel, mert ugye a személyiben úgy van. Meg néha beszélgetésekben feljön és akkor kitárgyaljuk kinek van 2.neve, ennyi.
2/9 anonim válasza:
Nem használom, felesleges nyűg.
Ahol lehet elhagyom, hivatalos papírokon szerepel csak.
3/9 anonim válasza:
Elmondani nem tudom, hogy utálom...
Én kb sehol nem használom... alapba a vezeték nevem sem rövid, ferjezett nevemmel főleg, a két vezetéknév alapban sok, főleg hogy azok is hosszúak. Rühellem.
4/9 anonim válasza:
Csak hivatalos helyen írok úgy alá. Nem sokan tudják hogy van. Szerintem tök felesleges 2. név.
2 tesóm van ők se szeretik. Tavasszal férjhez megyek, szeretném elhagyni. De tudom hogy kérvényezni kell azt is külön.
5/9 anonim válasza:
Férjem nem használja, nagyon utálja.
6/9 anonim válasza:
Nem használom, ráadásul hosszú is (Zsuzsanna), de szeretem hogy van, még akkor is ha nyűg leírni hivatalos helyeken. A fun fact pedig, hogy az ilyen béna "neved alapján milyen a személyiséged" dolgoknál a Zsuzsanna százszor annyira igaz, mint az első, használatban lévő keresztnevem :D
7/9 anonim válasza:
Írásban igen, mindig kiirom mindkettőt, alairni is teljes névvel szoktam, munkahelyemen is mindenhol teljes névvel szerepelek, a céges e-maileket is így írom alá.
Viszont előszóban az elsőt használom, csak bemutatkozaskor mondom mindkettőt.
8/9 anonim válasza:
Szarvasné Szmetena Annamária Izabella... szerinted?! 🤣🤣
9/9 anonim válasza:
Én utálom. A vezeték és az első keresztnevem nagyon passzol egymáshoz (hasonló hangzás), de a harmadik nevem teljesen más. Felesleges és kilóg a sorból. Plusz hosszú is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!