Idősebb korosztály: Nem unjátok ezt a sorkatonaság dumát már?
,,El vannak puhulva, gyamoltalanok, rajuk ferne egy varpalotai hadgyakorlat -30 C°-ban. En is elmennek, de kizarolag csak kikepzönek!"
,,Egy b*zizsúr lett a fiatalságból."
És ezt lehetne végtelenségig idézgetni, amit írnak a legtöbben. Miért kell minden áron általánosítani? Nem igaz, hogy minden nap kell legalább egy poszt, ahol az idősebb generáció veri a nyálát arra, hogy volt sorkatona. Ha annyira élvezték miért nem szereltek fel hivatásos katonának?
Voltam sorkatona, ám nem érdemként éltem meg, hanem egy kényszerű élethelyzetként. Ami ott volt, nem volt jó, mert elsősorban nem katonáskodásról szólt az egész, hanem az akkori rendszer ajnározásából, agymosásról. Azt azonban senki nem vitathatja el, hogy igenis lenne értelme minden egészségügyileg és pszichikálisan arra alkalmas férfinak három-négy hónapot leszolgálnia (sor)katonaként. Ehhez az kellene viszont, hogy hasznos tartalmat adjon a katonaéletnek a honvédség, - katonai ismeretekről, határozottságról, megoldó készségről, szakmai alázatról, tisztességről, szakmaiságról, emberi tartásról, közösség formálásról szóljon ez az egész és semmi egyébről. Semmi egyébről!
És meg lehet ezt úgy is oldani, hogy az embereket nem szakítják el tartós időre a szeretteiktől, - csak közös akarat kell hozzá! Semmi több!
dehogy unják :D nézd meg mondjuk a 6-os válaszolót: idős frusztrált prolik, akik gyaníthatóan nem rendelkeznek nyelvtudással, normálisa végzettséggel, és azt akarják, a mostani fiataloknak legalább annyira rossz legyen, mint nekik.
„ahol az idősebb generáció veri a nyálát arra, hogy volt sorkatona. „
ja, még ezer másra is :D Tisztelet a kivételnek, de én azt látom, h az idős emberek nagy része megrekedt a 80-as években, és ezért görcsösen ragaszkodik ahhoz az időszakhoz.
ez pont olyan, mint a „Felneveltünk egy életképtelen generációt című írás”, amiben egy idős tanárnő nyivákol, hogy nem ismerik a gyerekek a szántás szó jelentését..
ott szétröhögtem magam azon, hogy 100 kg-os (gyaníthatóan nyelvtudással, piacképes végzettséggel nem rendelkező) elhízott nő és férfi boomerek osztották meg, hogy mennyire egyetértenek vele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!