Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nektek, hogy tetszenek a...

Nektek, hogy tetszenek a manapság nem használt ősi magyar keresztnevek, Mundzuk, Kalli, Keán, Latamás, stb?

Figyelt kérdés

Atakám, Baba, Babócsa, Bájos, Balassa, Bandur, Batur, Belár, Berkeny, Bicske, Bod, Boga, Bogyó, Bongor, Búga, Cika, Cikó, Cinka, Cinke, Cobor, Csala, Csejte, Csellőke, Csente, Csete, Csinos, Csobor, Csorna, Csönge, Dabas, Dalamér, Dalló, Dancs, Darvas, Dédes, Dele, Dengizik, Déva, Doboka, Dorozsma, Ebes, Ecseg, Ecsellő, Ecser, Écska, Edő, Emse, Esztár, Esztora, Fakó, Faragó, Fencse, Finta, Firéne, Firtos, Firtoska, Fürge, Galga, Géda, Gillike, Győrinke, Gyulánka, Hajmás, Hanzár, Harga, Hernád, Homora, Hős,

Kalli, Keán, Latamás, Kevend, Kikinda, Kitán, Kitana, Kond, Küne, Latamás, Lebéd, Legend, Lelez, Lengő, Lónya, Ludas, Madocsa, Maglód, Magó, Magócs, Magóg, Magyar, Magyarka, Majos, Majs, Makó, Maksa ....

Van még legalább még 400, amit már nem használunk. (Még névnapjuk sincs már.) Miért is nem? 🤔

2021. jan. 16. 00:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

A kereszténység elterjedésével a szentek és bibliai személyek neveit kezdtek adni a magyarok, ezért is koptak ki az évszázadok alatt ezek a nevek.

Hiába ősmagyar nevek, abszolút nem a közösséghez tartozást fejezik ki ma már szerintem, hiszen inkább kulonckodonek, furcsának és hagyomanytalannak tűnnek most.

Személy szerint nekem nem tetszik a nagy része.

2021. jan. 16. 12:04
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

Nekem nagyon nem tetszenek. Egy-kettő szép van, pl a Hernád nem hangzik rosszul.

De ki akarná már Fakónak, Legendnek vagy Ludasnak elnevezni a gyerekét? Iszonyat. Amúgy szeretem a magyar neveket, pl. az Emese vagy a Botond szerintem szépek. Nem hiába azok lettek elterjedtek, és nem egy Firtoska.

2021. jan. 16. 14:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszenek.
2021. jan. 16. 16:23
 14/17 anonim ***** válasza:
12%
Atért azt tisztázzuk, hogy akinek nem tetszenk az nem magyar.
2021. jan. 16. 16:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem alapból nem tetszenek a magyar nevek.
2021. jan. 16. 16:41
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszenek, - idétlennek tűnnek.
2021. jan. 16. 19:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Ami szerintem vállalható Balassa, Batur, Belár, Berkeny, Cinka, Cobor, Csejte, Csobor, Csorna, Dabas, Dalamér, Darvas, Déva, Ebes, Ecser, Écska, Edő, Emse, Esztár, Géda, Hanzár, Harga, Hernád, Keán, Kevend, Kitán, Kond.

Écska és Kikinda is vajdasági helységnevek.

2021. jan. 20. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!