Egy tanár miről beszél, amikor a karácsonyfát ősi magyar keresztény szimbólumnak nevezi?
Szerinte a karácsonyfa, annak állítása ősi magyar szimbólum és szokás.
Nem csöppet kínos ez egy tanártól?
Ősi? XVI. századi.... Magyarországon az 1800-as évekig nem is ismerték.
Magyar? Németalföldi....
Keresztény szimbólum? Szimbólumnak szimbólum. Csak nem keresztény, hanem skandináv (világfa stb)
Hát de a többi stimmel. Nem is ősi, nem is magyar, nem is keresztény-de na, a szándék a lényeg, nem?
Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk...
nem. de hallottam én már hittan tanárt holokamuzni és arról beszélni hogy Hitler gyenge volt, nem vitte végbe amit elkezdett. és ez egy hittanostól.
a nagy keresztényi szeretet.
Amúgy hamár a skandináv világfára vezeted vissza a karácsonyfát, a magyaroknak is ugyanúgy volt világfájuk :D
Engedd el, ezen mit kell lovagolni? Az amerikaiak szerint meg a Mikulás hozza az ajándékot 25-én, pedig dec6 a napja - hihihihi de vicces
"Nézőpont kérdése"
az nem nézőpont, hogy Magyarországom karácsonyfáról élő ember nem is hallott az 1800-as évekig, és Mária Terézia hozta be német területről, de a mezei átlagember számára így is totál ismeretlen volt még vagy 50 évig.
ezen semmi "nézőpont" nincs. Ősi magyar mi? hát csak 2000 évet tévedett durván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!