Karácsonykor mit ünneplünk? A szeretetet, vagy Jézus születését? Mit gondoltok azokról akik úgy ünneplik a karácsonyt, hogy közben ateisták?
Szerintem a karácsony lényege hogy lelkileg megtisztuljunk, gyónjunk és magunkhoz vegyük Krisztus testét. Csodálatos dolog hogy Isten egyszülött fiát adta értünk!
És ilyenkor alap hogy jól viselkedünk, szeretetben vagyunk.
Ez a szeretet, a család ünnepe.
Ateista vagyok. Nem tudom, hogy mit ünnepelnek ilyenkor, én semmit. Se karácsonyfa, se ajándékok, se semmi.
20/L
Viccen kívül valószínűleg sokan az ajándékokat ünneplik. Amúgy egy ateista is ugyanúgy élvezheti a karácsonyt, azért, mert ilyenkor a családjával lehet, velük tölthet pár napot, közben finomakat ehetnek. :)
Nem hívő keresztény, 24F
Vallástól is függ.
Aki nagyon tősgyökeres keresztény, az Jézus születését ünnepli elsősorban. Akik keresztények, de nem annyira azoknál mindkettőt ünneplik, de inkább a szeretetet.A nem hívőknél pedig szinte csak a szeretetet (vagy néha azt se)
De szinte mindenhol előfordul mindekét ünneplés.
Én ateista vagyok és kimondottan semmit nem ünneplek.
Ajándékot adunk-kapunk, mert ezt szoktuk meg, aztán összeül a család, eszik egy jót, elvagyunk és ennyi.
Ember- és vallásfüggő.
Ez azért is érdekes, mert eredetileg nem is vallási ünnep volt, az egyház is már úgy vette át.
Én személy szerint ateista vagyok, és ez a szeretet ünnepe, amikor a Télapó hozza az ajándékokat.
Az én családomban az ajándék van a központban. Sajnos. Ilyenkor mintha a szüleim az ajándékkal szeretnék helyrehozni, azt, hogy egész évben alig figyeltek rám.
Persze ott a sütemény készítés és vásárlása, de csak az utolsó 1 hét a szép. Addig semmi.
mi csak úgy ünneplünk.
jót érzünk, jót eszünk, ..ajándékok.
(van karácsonyfa is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!