Csak szerintem nem számít nagy dolognak a családalapítás?
Ismerek pár embert, akik arra verik a mellüket, hogy van feleségük/gyerekük. És állandóan azt mondogatják, hogy ők már elértek valamit az életben. Most ezzel én vagyok az egyetlen vagy más is úgy gondolja, hogy ez szinte semminek számít. Ez nem valódi cél és tudás se kell hozzá (jól felneveleni egy gyereket más, de az meg 20+ év után lesz valami, nem akkor mikor születik).
Ti hogyan vélekedtek a témáról?
Mindenkinek másnak a prioritásai. Más a siker. Lehet, hogy valakinek az a siker, hogy vesz egy méregdrága autót, vagy vesz egy luxusvillát.
De aki nem akar ilyen flancolást, az ezt eleve nem éli meg sikertelenségnek, hogy nem dúsgazdag.
A családos ember megélheti eredménynek, hogy vannak gyerekei, szerető párja, de aki nem akar családot, az eleve nem is számolt ilyennel, ergo neki ez nem kudarc.
Vagy aki például nem akar autót venni, vezetni, hanem tömegközlekedik, vajon ő kudarcként éli meg a jogosítvány-nélküliséget ? Aligha..
Siker az, amit az adott személy annak lát, tart. Persze vannak kiemelkedő emberek, akik valami nagyot alkottak, az megsüvegelendő, de itt most egyéni sikerekről beszéltem.
Szerintem sem. Normális emberré nevelni az igazi eredmény, miközben a szülők is helytállnak - nem csak szülőként, hanem házaspárként, munkavállalóként.
Sok véranya Nobel-díjat vár arra, hogy felkuratta magát és a mai orvoslásnak meg a tankötelezettségnek hála, nagy eséllyel felnő a gyereke és megtanul olvasni meg számolni. Ez önmagában nem eredmény szerintem sem. Ezenfelül mindenki magának csinálja, nem nekem és nem másnak, aki potenciálisan fizethetne érte.
"Szerintem sem. Normális emberré nevelni az igazi eredmény, miközben a szülők is helytállnak - nem csak szülőként, hanem házaspárként, munkavállalóként."
Én is ezen az állásponton vagyok!
Amúgy már kérdés: Csak szerintem nem a meddőség gyógyítását kéne ingyenessé tenné, hanem az abortuszt? A kormány pár hónaőja beszélt róla, hogy ingyenes lesz a gyógyítása a meddőségnek, ami azért valahol érthető, mert öregedik a társadalom, de véleményem szerint a nem akart gyerek nem a legjobb megoldás erre. Vagyis, ha fizetős az abortusz, az biztosan nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!