Mennyire jött össze, amit fiatalabb korotokban gondoltatok?
A legtöbb gyerekkori célommal nem értek már egyet, szóval többségük nem is jött össze, mert mikor oda kerültem, hogy tegyek értük, már nem is arra vágytam. Amit viszont felnőttként kitaláltam, azt el is értem.
Orvos akartam lenni, végül mérnök lettem, mert rájöttem, hogy nem akarok emberekkel dolgozni közvetlenül és nem szeretnék ilyen időbeosztást.
Családot akartam két gyerekkel, végül rájöttem, hogy nem bírom a gyerekeket. De esküvőm volt és végülis ezáltal családom is van.
A kertvárosban akartam élni egy nagy kertesházban, de rájöttem, hogy nyűg onnan bejárni és a kertet fenntartani, így végül a belvárosban vettem lakást, ahonnan a legtöbb dolgot tömegközlekedéssel elérem
A színvonal ugyanaz, elégedett is vagyok, csak másban lelem már a boldogságom.
Vélhetően Aspergeres vagyok, ezért olyan 10-15 éves koromban nem is voltak még igazi álmaim, vágyaim, terveim. Bizonyos értelemben eléggé visszamaradott voltam (másban pedig már-már koravén, volt, amiben "komolyabb", szabálykövetőbb voltam, mint most) és a saját világomban éltem.
Olyan 16-17 éves koromban kezdtem ezt az egészet felfogni: "más" vagyok, saját világban élek, van, amin változtatni kell stb. Akkor viszont egyfelől kevesebb energiám maradt tervezgetni, másfelől féltem, harmadrészt tanácstalan voltam.
Később (19-kb. a mai napig) kétségbeesés jellemzett. Például mert a reál dolgok érdekelnek (szabadidőmben is olyasmiket olvasok, tegnap az ágyban is, ma reggel is, mindig), de a logikai készségem tré.
Nemcsak foglalkozásra nem volt tervem, hanem lövésem se volt, vajon milyen munkahelyem lesz, milyen életmódon, lesz-e férjem, lesz-e gyerekem (amúgy ez utóbbi már tinikoromban is megfordult a fejemben, hogy nem feltétlen akarok).
Tehát nem voltak úgy céljaim vagy hogy mondjam, így összejönni se tudtak.
Viszont még ennek ellenére se gondoltam volna, hogy ennyi nehézség, akadály, "csapda", átverés, zsákutca tarkítja a felnőtt élet útjait... Ennyire nehéznek rémálmaimban sem gondoltam, mint amennyire az.
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!