Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, ha meghallom a...

Miért van az, ha meghallom a "vállalkozó" szót, a lehúzás-átverés-hitegetés kombó jut eszembe?

Figyelt kérdés
Legalábbis Magyarországon.
2020. dec. 25. 14:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Minden sztereotípiának van alapja :) szerencsére kezd kikopni az általad leírt vállalkozói attitűd, de sajnos még mindig túl sokan vannak, akik ilyenek és ezáltal rontják a többiek renoméját.
2020. dec. 25. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
37%
Mert a vállalkozók nagyrésze tényleg egy büdös troger.
2020. dec. 25. 15:06
 13/19 anonim ***** válasza:
73%

Nem a vállalkozó hibája, hogy keveset fizet.. hanem az alkalmazotté, aki fillérekért elvállalja a melót.

Te sem veszed meg a kenyeret 1000Ft ért, csak azért mert ki tudnál fizetni ennyit... az olcsóbbikat veszed meg.

A vállalkozó is az olcsóbbik munkaerőt veszi meg. Ha ez nem tetszik, akkor képmutató vagy aki kettős mércét alkalmaz!

2020. dec. 25. 15:28
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

annak ellenére,hogy a vírusig 17 évig vállalkozó voltam...meg tudlak érteni.

ahogy én észrevettem egy egyszerű alapelvet nem képes megérteni a vállalkozók 99%a.

1.rendes és korrekt vagyok az alkalmazottal és nyerek rajta évi 1 millát.

és ez beszorozható az alkalmazottak számával.

2.lehúzom a ge cibe húzok rajta 2 kilót mekkora májer vagyok haha.

aztán vehetek fel új embert,taníthatom be,nem fogja fel a melót, hibázik,feltart,nem vágja,meglop.

mekkora májer is vagyok?

jelen szituban meg kényszerítve vannak a vállalkozások az okosságra.

minimálbéres bejelentés a többi zsebbe,ami szinte már kihalt,de most nehogy új erőre kapott,hanem alap lett.

mert nincs vevő,nincs megrendelő stb.

érthető módon a munkás ezt lesz arja és annyit fog fel,hogy ha tp re kell mennie,vagy gyerekkel kell otthon lennie akk éhen hal.

de szociálisan pszichopata kormányzás alatt alatt ami még nagyobb jogfosztásra használja a "vírust" ezen nem is lehet csodálkozni.

2020. dec. 25. 15:32
 15/19 anonim ***** válasza:
28%
Kérdésben benne a válasz is: Mo.-n ez a menő.
2020. dec. 25. 15:34
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

Mert előítéleteid vannak.

Én is sok vállalkozót ismerek, van köztük ilyen, akiről írtál, de a legtöbb normális. Ez olyan hülyeség, hogy az irodában dolgozók egész nap Facebookoznak, meg kávéznak. Ilyeneket általában az mond, aki rákényszerült valami betenított munkára és azt hiszi, hogy csak ő dolgozik egyedül a világon.

2020. dec. 25. 15:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazabol mindenki vagy vallakozonak dolgozik vagy vallalkozo vagy mind2 szoval lehet hogy egy multinal vagy de ott is van egy tulajdonos vagy tulajdonsi kor akik vallalkozok. Magyarorszagon meg a kommunizmusbol hatramaradt mentalis orokseg a folytonos ugyeskedes, es mivel a versenytarsaid ugyeskednek neked is kell altalaban, higy versenykepess maradj. Ordogi kor, alapvetoen egy jobban ellenoroztt de vallalkozokat tamogate es a munkaerot vedo torveny tudna csak felelmelni az orszagot, de nagyon nem ebbe az iranyba megyunk. (Nem csak itthon megjegyzetem)
2020. dec. 25. 16:05
 18/19 anonim ***** válasza:
80%

Mert sok vállalkozó tényleg olyan.

Természetesen távolról sem mindegyik! Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a többség teljesen korrekt. De ugye ha az egyharmaduk balfék, akkor abból már hajlamos az ember általánosítani. A negatívumokból mindig könnyebben általánosítunk, mint a pozitívumokból.

És hogy az ilyen "vállalkozó" miért nem halt még ki? Mert Magyarországon a munka szent, akkor is, ha beledöglesz. A munkavállalók nem állnak ki magukért (igaz, vannak, akik nem is tudnának, olyan kiszolgáltatott helyzetben vannak), ameddig meg csak egy-kettő lázad az ilyenek ellen, a többi meg szótlanul tűri, hogy 6 órára bejelentve 10 órát dolgozzon naponta részmunkaidős minimálbérért úgy, hogy a hivatalos ünnepnapokon kötelező neki szabadságot kivenni, addig ez a rendszer nem is fog változni.

2020. dec. 25. 16:17
 19/19 anonim ***** válasza:
82%

"Nem a vállalkozó hibája, hogy keveset fizet.. "

De, az övé is.

Persze, ha öntudatosabb lenne a munkavállaló, akkor nem lenne esélye lehúzni, de a fordítottja is igaz: ha van gerinc az egyébként havonta milliókkal gazdagodó vállalkozóban, akkor kérdés nélkül 8 órára jelenti be a 8 órás alkalmazottat, és fel sem merülne benne, hogy éhbérért foglalkoztasson.

2020. dec. 25. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!