Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Maradjak vagy menjek? Eldönten...

Maradjak vagy menjek? Eldöntenétek az életemet?

Figyelt kérdés

Harmadéves egyetemista vagyok, informatikát tanulok. Sikeresen megbuktam kétszer is egy olyan tantárgyból, ami nélkül nem lehet szakosodni. Mivel nem lehet szakosodni, ezért 2 bukás egyenlő 2 év csúszással, ami azt jelenti, hogy negyedév (7 félév) helyett hatodévben (11 félév) végeznék, ha harmadik nekifutásból sikerülne a dolog. Jelenleg 21 éves vagyok, csak egy átlagos érettségim van. Elegem van az egészből, teljesen elment a kedvem az informatikától. Viszont államin vagyok, a féléves díj 200 ezer, és ha otthagyom, akkor 1 milliót kéne visszafizetnem, amikor az összvagyonom pár ezer forint.

Vesebeteg vagyok, ami miatt nem tudok fizikai munkát vállalni (se gyár, se szupermarket, se gyorsétterem, se semmi pakolós vagy állós munka). Valami gagyi irodai munkát tudnék csak így elvállalni. Tudásom nincs, utálok tanulni és minden szabadidőmben számítógépfüggőként csak játszom, hobbim nincs, nem fejlesztettem magam sulin kívül soha semmivel. Azon gondolkodtam, ha nem maradok, akkor passziváltatok, közben elmegyek dolgozni valahova, amit bírok vesebetegként, megszedem magam, hitelt veszek fel, visszafizetem a tandíjat vele és olyan augusztus körül pedig kiköltözöm az EU-n belül valahova nyugatra, végzettség nélkül szerencsét próbálni, hátha ott is tudok valami ülős munkát kapni, bármit amivel a vesebetegségemmel tudok dolgozni. Új életet szeretnék kezdeni. Nagyon rosszul hangzik, hogy 24-25 évesen kéne végeznem az egyetemmel, ha folytatom így. De családtagjaim, rokonaim óva intenek az egyetem elhagyásától, nem azért költöttek rám nagyon sokat (tehát eltartottak) hogy elhagyjam az egyetem és külföldön balkáni bevándorlóként csak mosogatni tudnék (amit ugye nem lehet a vesebetegségem miatt).

De elegem Magyarországból és elegem van az infóból és az egyetemből is. Mindenből elegem van, teljes változást akarok, igaz félek, mert ijesztgetnek és ha csak a fele is igaz, akkor rosszabbul jövök ki, mintha maradnék. Menjek az "álmaim" után vagy maradjak materiális és fejezzem be az egyetemet.

2020. dec. 8. 13:41
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
Látom Svédországba, vagy Hollandiába szeretnél menni. Ne add fel! Végezd el az egyetemet, és utána menj! Informatikusként arany életed lesz ott!
2020. dec. 10. 10:11
 52/54 anonim ***** válasza:

Azt ne felejtsük el, hogy nem szabad a kérdezőt sajnálni. Lusta, semmirekellő puskagép, aki szét akarta zúzni az egyetem bútorait, mert másodjára is megbukott egy tárgyból. Ráadásul be is vallotta hogy az ő hibája, és utál tanulni.

Szedje össze magát előbb, rendezze a gondolatait és majd utána lehet adni neki tanácsokat.

Arany élete annak lesz aki elhivatott a szakmája iránt. Illetve azt se vegyük félvállról, hogy olyan személyiséggel ami a kérdezőnek van, nem igen fogják az állásinterjú után felvenni az embert.

2020. dec. 10. 10:24
 53/54 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Véletlenül nem a WOW játékról van szó ahol szörnyekre kell lövöldözni, és van aki képes vele akár 9 órát is játszani? Ismerős a sztori, van egy ismerősöm aki szintén jatékfüggő, neki se ment túl jól az info, és már félévkor ott kellett volna hagynia, ha okos lett volna. Így ebből is szenvedés lett, fizettek a szülők végül sok -sok pénzt, mert nem fejezte be. A tudás a lényeg, nem a papír. Felvesznek olyan programozót is, akinek ugyan nincs papírja,de ért hozzá. És valljuk be, nem mindenkinek való a programozás. Én azért megpróbálnám befejezni ha lehet, mert nem szeretnék 1millát kicsengetni. Javaslom még hogy keress valami más hobbit ahol igaz barátokra lelhetsz. Lehet ez tánc, sport, zenélés, vannak társasjáték klubbok is. Tudom most persze ez nem lehetséges. A futás is jó lehet, bár nem tudom hogy ez hogy működik a vesebetegeknél, mit lehet mozogni.

2020. dec. 10. 22:24
 54/54 anonim ***** válasza:
2020. dec. 10. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!