Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Maradjak vagy menjek? Eldönten...

Maradjak vagy menjek? Eldöntenétek az életemet?

Figyelt kérdés

Harmadéves egyetemista vagyok, informatikát tanulok. Sikeresen megbuktam kétszer is egy olyan tantárgyból, ami nélkül nem lehet szakosodni. Mivel nem lehet szakosodni, ezért 2 bukás egyenlő 2 év csúszással, ami azt jelenti, hogy negyedév (7 félév) helyett hatodévben (11 félév) végeznék, ha harmadik nekifutásból sikerülne a dolog. Jelenleg 21 éves vagyok, csak egy átlagos érettségim van. Elegem van az egészből, teljesen elment a kedvem az informatikától. Viszont államin vagyok, a féléves díj 200 ezer, és ha otthagyom, akkor 1 milliót kéne visszafizetnem, amikor az összvagyonom pár ezer forint.

Vesebeteg vagyok, ami miatt nem tudok fizikai munkát vállalni (se gyár, se szupermarket, se gyorsétterem, se semmi pakolós vagy állós munka). Valami gagyi irodai munkát tudnék csak így elvállalni. Tudásom nincs, utálok tanulni és minden szabadidőmben számítógépfüggőként csak játszom, hobbim nincs, nem fejlesztettem magam sulin kívül soha semmivel. Azon gondolkodtam, ha nem maradok, akkor passziváltatok, közben elmegyek dolgozni valahova, amit bírok vesebetegként, megszedem magam, hitelt veszek fel, visszafizetem a tandíjat vele és olyan augusztus körül pedig kiköltözöm az EU-n belül valahova nyugatra, végzettség nélkül szerencsét próbálni, hátha ott is tudok valami ülős munkát kapni, bármit amivel a vesebetegségemmel tudok dolgozni. Új életet szeretnék kezdeni. Nagyon rosszul hangzik, hogy 24-25 évesen kéne végeznem az egyetemmel, ha folytatom így. De családtagjaim, rokonaim óva intenek az egyetem elhagyásától, nem azért költöttek rám nagyon sokat (tehát eltartottak) hogy elhagyjam az egyetem és külföldön balkáni bevándorlóként csak mosogatni tudnék (amit ugye nem lehet a vesebetegségem miatt).

De elegem Magyarországból és elegem van az infóból és az egyetemből is. Mindenből elegem van, teljes változást akarok, igaz félek, mert ijesztgetnek és ha csak a fele is igaz, akkor rosszabbul jövök ki, mintha maradnék. Menjek az "álmaim" után vagy maradjak materiális és fejezzem be az egyetemet.

2020. dec. 8. 13:41
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%
19. Az ilyen komment motiváló tud lenni :)
2020. dec. 8. 15:44
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

19:

Én "túllicitállak", 6.5 év alatt végeztem el egy 3 éves szakot, igaz ebből az első 3 évmasik szakon volt, de onnan elég sok kreditet beszámítottak. Utána még 5 félév alatt levelezőn egy 4 féléves teljesen más MSc-t is megcsináltam, de az már más történet.

A végefelé 1.5 évet dolgoztam, szakmai gyakorlatként.

2020. dec. 8. 15:48
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
Marmint a 6.5 év végefelé dolgoztam gyakornokként, nyilván később levelező mellett normál allasban.
2020. dec. 8. 15:49
 24/54 A kérdező kommentje:
Hát voltam pszichológusnál de nem segített. Igazából nyilván jó lenne befejezni, de már sírógörcsöm van az egésztől. Meg semmi garancia nincs rá, hogy megjön az eszem szakdogáig. Nem akarok fiúként szobalány lenni de egy érettségivel ez jut. Nincs kedvem többet szenvedni ezzel mint összesen 9 félév. Plusz 1 év az nálam káosz.
2020. dec. 8. 16:25
 25/54 A kérdező kommentje:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak.. Ezt is én tettem fel, itt pedig voltak otthagyásra buzdítók is.
2020. dec. 8. 16:29
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo!

En angliaban elek es bentlakasos pincer vagyok egy hotelben. Az a havi 400 font az semmi, nagyon lehuzas! A minimalber most £1250, es Angliaban torvenyileg nem vonhatnak le penzt az etkezesre szallodakban a munkanapjaidon, bentlakasos staff-nak pedig szabadnapon is ingyen jar az etkezes, napi 3! A legolcsobb szoba is kb havi 400-600 font lennea varosban, attol fugg melyik reszen van az orszagnak, de akkor is sokkal tobb penzt kellene megsporolnod, bentlakasostol pedig nem kernek annyi penzt mint egy szoba ara a varosban! Ez maximum akkor realis £400/ho fizetes, ha kb 4 orat dokgozol par nap, de ez a penz Angliaban semmi.

En £250-ot fizetek a szallasra rezsivel egyutt, kaja kotelezoen ingyen!

Ezt a munkat semmikepp ne vallald el, ennel minden tisztessegesebb, es kicsit nezt utana a dolgoknak mielott kikoltoznel egy idegen orszagba.

2020. dec. 8. 16:32
 27/54 anonim ***** válasza:

Pszichológus rávezet arra, hogy magadon hogyan segíts. Én is jártam, saját tapasztalatból mondom. Én biológus vagyok szeretem a pszichológiát is, sokat tanultam neurológiát(agyról, működéséről stb.) Tehát amit most leírok az nem humbuk, hanem tudomány. Mi emberek nem vagyunk speciálisak, nem vagyunk egyediek. Egy rendszer vagyunk, amit meglehet tanulni irányítani, kezelni stb. Úgy, mint ahogyan egy autót össze lehet szerelni, működtetni, elrontani stb. Agyban dől el minden, a tudalattid befolyásolja a jellemedet 95 %-ban kb. Ha azt sulykolják beléd, hogy értéktelen vagy, akkor a tudatalattidba beépül és elfogod hinni. Annak ellenére, hogy a tudatod a tudatalattid felett van, mégis az utóbbi határozza meg szinte az egész viselkedésünket. Ez mind vissza vezethető gyerekkorra is. 7 éves korig vagyunk a legsebezhetőbbek, ha átélünk erőszakot, szülők által más által, stb az beég a tudatalattidba. Életed végéig benne marad a fejedben és ezáltal fejlődik a jellemed. Pl szorongó leszel felnőtt korodra, stb stb. De ezt meglehet változtatni kétféle képpen. Gyakorlással vagy hipnozissal. A gyakorlást azt úgy értsd, hogy mikor megtanulsz pl úszni, vezetni, akkor az szintén a tudatalattidba beépül és nem fogod elfelejteni. Nyilván senki sem felejtett még el úszni, aki megtanult egyszer. :D Mondogasd magadnak, hogy pl "értékes vagyok", "nyugodt vagyok", "boldog vagyok",arra motiváld magadat, ami most éppen a problémád. Viszont ne várj rögtön sikert, ezt hónapokig kell magadnak minden nap mondogatni, akár évekig. Ja és ne használj negatív szavakat, mert az sem jó. Pl "nincs semmi baj". Ez a három szó mind negatív külön is, szóval az ilyen mondatokat el kell kerülni. Én pl 6 hónap után éreztem jelentős változást. Én is minden nap mondogattam magamnak egy modatot, ami a problémám forrásának megoldása érdekében volt.

Van többfajta terápia, mindenkinek más válik be. Magadon kell segíteni, nagyon nehéz sokszor, én is átéltem hasonlóan, de nem kell feladni. Keress olyan dolgokat, ami motivál. És nem kell adni más szavára. Nyilván aki segíteni akar, tanácsot ad, azt megfontolhatod, hogy megfogadod vagy sem. Viszont aki basztat, vagy szándékosan megbánt, azt el kell engedni. Akik másokat bántanak, azoknak magukkal van a legnagyobb problémájuk. (csúnyának tartják magukat, nincs elég pénz, irigykedés, ide is vissza vezethető családi háttér, környezet hatása stb). Próbáld magadat olyan emberekkel körbe venni, akik motiválnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy depresszióst le kell nézni, kiközösíteni. Lehet egymást húzni is pozitívan. Depresszió is egy begetgseg, mint az influenza, függőségek is, szexmania stb. Csak ezek mentális bajok, de ugyanúgy meglehet tőlük szabadulni. Csak nem kell feladni. Senki sem több a másiktól. Mindenki és minden atomokból áll, amik az univerzumból származnak. Engem pl ez is motivált, hogy rájöttem, hogy nem vagyunk sem egyediek sem különlegesek. Bármilyen utat jársz be, a vége mindennek ugyan az. A halál, de az is csak egy kezdet, mert az atomok nem vesznek el, csak beépülnek másba. Minden egy rendszer, még mi is, csak épp nem szervetlen, hanem szerves formában. Eléggé elkalandoztam, de azért próbáld megfogadni, amit írtam. Akár megint keress fel szakembert, kereshetsz mást is. Nem muszáj ugyanoda vissza menni.

19-es

2020. dec. 8. 17:29
 28/54 anonim ***** válasza:
64%

Hagyd itt ezt a beteg országot. Ótvar,ami Magyarországon van,se egészségügy,se közbiztonság,meg szar minden.

Itthon éhbérért dolgozik az ember,és sose jut előre. Ezért kell elmenni ebből az országból,meg a koszlidércek miatt.

2020. dec. 8. 22:04
 29/54 A kérdező kommentje:
#28 Akkor nem csak én érzem így..
2020. dec. 8. 22:07
 30/54 anonim ***** válasza:
Kérdező a te értelmi szinted se semmi. Többen nagyon értelmes, nagy terjedelmű összeszedett kommenteket írtak élettapasztalatokkal, arra semmit se reagáltál, ideböfög valaki egy minden szar választ, és egyből helyeselsz. Ha ennyire elvakult vagy minek tetted fel a kérdést?
2020. dec. 8. 22:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!