Mit tegyek, hogy a lányom és a férje normális nevet adjanak az unokámnak?
10 remelem neked brendon unokad lesz es hallgathatod 100 éves korodig hogy brendii gyereee
Brendikére tetszene vigyázni?.es hasonlokat
En àterzem kérdezö problémàjàt.
A mi csalàdunkban es barati körömben nekem az a màkom csak hogy jo messze vannak, ill alig találkozom az idiota nevüekkel
Adjanak 2-3 nevet a gyereknek. Legyen hagyomanyos,Lira is benne.
Aztan majd valaszt,miutan kicsufoltak a bolcsiben is meg az oviban is.
N/37
Hát figyelj, én mont 19 vagyok, de az ilyen nevek: Ágota, Ágnes, Mária, Sára, Ilona, Gabriella, Ibolya nekem furcsábbak, mint a Lira.
S akkor mi lesz majd 10 év múlva, mikorra még a maradék általad javasolt nevek is kikopnak?
Vagy írok egy konkrét példát:
Mindkét nagymamám Magdolna, az egyiknek meg még van 2 Magdolna nevű barátnője is. Szóval 70-80 éve a Magdolna egy eléggé gyakori, "szép" és "normális" név volt. Mostanra meg egy gyereket se neveznek így, mert már senkinek se tetszik. Ráadásul mivel csak az öregeket hívják már így, vénasszonyos névnek is számít.
Arra akarok ezzel rámutatni, hogy neked most lehet hogy fura, de az unokád korcsoportjában már nem lesz annyira.
Ha meg valakit csúfolnak az iskolában, akkor azt akkor is csúfolnák valamivel, ha gyakori neve lenne. Én pl Anita vagyok, de az orrommal kezdve, a gyorsan növésnek induló mellemen át, egészen csak addig a tényig hogy lány vagyok, mindennel csúfoltak engem kisiskolásként...
Ui: Nem tűnt fel neked, hogy az általad javasolt nevek közt ott van az is, amit a lányod megváltoztatott? Biztos okkal változtatta meg, szóval mikor ő született se volt valami jó választás az Ágnes. Hát akkor most 20+ év múlva?
A névválasztás fontos dolog. Ha valaki olyan nevet választ, amivel se a családhoz, se más közösséghez tartozónak nem érezheti magát a gyerek, akkor igazából gyökértelen lesz.
Ideális csak önmagához tartozó/kötődő egyed.
Ez nagy baj.
Honnan vették a Líra nevet? Volt valami sorozat, olvastak egy könyvet-verset, volt valami szám vele?
Vagy szereti az anyuka a görög történelmet, azért akart Heléna lenni, és a Líra a görög húros hangszer akar lenni? Görög az apuka, a férj, esetleg?
Mit mondtak, mi lett volna fiúként, mi lesz a következő gyerek akkor?
Lehet, hogy meg lehet találni a logikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!