Miért isznak az emberek kapszulás kávét, amikor rákkeltő?
Egyrészt, fémkapszula, amit vissza lehet küldeni újrafelhasználásra (lehet, hogy van műanyag is, a miénkbe fém kell). Másrészt, a kávé valódi, különben meghalnék szellemileg.
Harmadrészt pedig mindenbe bele lehet halni, a légszennyezéstől az alkoholon át a dohányzásig, a mozgásszegény életmódig, a rossz táplálkozásig, a nap elleni védekezés teljes hiányáig (főleg télen, pedig akkor is van UV sugárzás)... Rám ezek közül egyik sem jellemző. De itt a covid, emberek autóba is ülnek, gyereket is szülnek és többségünk mégis megmarad (azért vagyunk rommá túlnépesedve).
Ellenben, ha nem fogyasztanék elég koffeint (és nagyon kevés koffeintartalmú termék van, aminek élvezni tudom az ízét), akkor képtelen lennék hatékonyan dolgozni és naphosszat koncentrálni, gondolkodni.
Ha meghalok, nos, onnantól nekem már mindegy. Viszont amíg élek, jó lenne nem nélkülözni. Ehhez dolgoznom kell. Ahhoz meg nekem kávé/energiaital kell sokszor. Esetleg tea.
Az, hogy műanyag kapszulában van, nem jelent semmit. Nagyon sok mindenre használunk műanyag, vannak megbízható műanyag fajták. Egyébként a legtöbb kapszula alumíniumból készül.
Inkább az ára problémás. Az őrölt kávék közt már 3000Ft/kg körül kapsz viszonylag minőségit, míg kapszulásból ritkán úszod meg 7000Ft/kg-ból ugyanazt a minőséget, de a nevesebb kapszulás kávék már 12000-14000Ft/kg áron mozognak.
Visszakérdezek: te miért használsz komputert/telefont, amikor a belöle kijövö sugárzás rákkeltö??
(Ugyanannyira bizonyított, mint a te kérdésedben szereplö állítás!)
9.
A kávé (szem) önmagában tud káros lenni. És te simán megiszod
A kapszulás kávéba ez ugyanúgy bemegy, meg még más is.
10.
Tanulmányt meg nem linkelek. Járj utána, ha érdekel.
Ennyi erővel minden rákkeltő
Ne is vegyél levegőt mert a magas kén-dioxid és freon kibocsátás miatt is rákot kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!