A használt olaj rákkeltő?
Figyelt kérdés
A családunkban mindig is "hagyomány" volt,hogy újrahasználjuk az olajat amiben sütöttünk.Azért úgy három használat után mindig lecseréltük.
Nagymamám még zsírral főzött aminek az újrahevítése állítólag nem egészségtelen úgy mint az olajé.De anyám és én is olajjal szoktuk meg a sütést..
Aggaszt ennek a következménye nem szeretném ha a családomnak bármi baja lenne ettől.Úgyhogy az utóbbi időben igyekszem mellőzni a bő olajban sütést,próbálom a rántott ételeket a sütőben csinálni vagy ha nem lehet máshogy nem lehet megoldani kiöntöm az olajat.
De aggódom,hogy az eddig elfogyasztott ételek egyszer majd gondot okoznak a szervezetünkben.
2020. júl. 28. 21:29
1/7 anonim válasza:
Én maximum kétszer használom, persze attól függ, mit sütöttem benne, megégett-e benne, mondjuk, a zsemlemorzsa a rántott húsról? Mert ha igen, megy a gyűjtőkannába, aztán, mikor tele, a benzinkúthoz.
3/7 anonim válasza:
Ha valaki rákos lesz, tuti hogy nem a többször használt olajtól lesz az... Annyi szemetet eszik, iszik az ember, hogy szerintem az olaj újrahevítése a legkisebb probléma.
4/7 anonim válasza:
Az olaj hevítése során keletkeznek rákkeltő anyagok, tehát már az első használatnál is. Nyilván minél többször hevítik, annál rosszabb. A megoldás, hogy el kell felejteni az olajban sült dolgokat.
5/7 anonim válasza:
A megoldás, hogy le kell sz*rni az enyhe karcinogéneket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!