Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A párizsi,szalonna,virsli és...

A párizsi,szalonna,virsli és társaik rákkeltőek?

Figyelt kérdés
A gyerekeim sajnos nagyon szeretik ezeket az ételeket.Az óvodában és az iskolában gyakran kapnak uzsonnára reggelire..Van,hogy rántott párizsit a főzelékhez.. De ezek tele vannak tartósítószerrel meg mindenféle hulladékkal. A karanténidőszak alatt én főztem rájuk és ki akartam iktatni az étrendjükből de állandóan ezekkel nyaggatnak.Pedig el is meséltem nekik,milyen undorító dolgokat raknak a párizsiba..Őket nem érdekelte,én pedig megmondtam,hogy én pedig nem veszek nekik. Nem is adok nekik azóta,tetszik vagy sem.Kértem őket,hogy az iskolában se egyék meg ha kapnak de biztos megfogják.Aggódom az egészségük miatt.
2020. jún. 13. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem rákkeltőek, rákkeltőnek minősülnek az olyan anyagok, mint például az azbeszt, vagy a kipufogó gáz. A kérdésedben említett élelmiszerek csak NÖVELHETIK annak az esélyét, hogy valakinél rákos elváltozás alakuljon ki. Ez azért gyerekkorban (hála Istennek) eléggé ritka.


Én például kimondottan szeretem a virslit, viszont a párizsit utálom, a szalonnát nem szeretem. Amennyiben tényleg annyira szeretik ezeket a gyerekeid, hogy kikönyörgik otthon, és a felvilágosítás sem segít, próbálj meg olyan termékeket vásárolni, amiben magasabb a hústartalom. (Javaslom például virsli helyett a különböző grillkolbászokat, a Kaiser márkájú például 70%-os hústartalommal rendelkezik, és nincs benne "Csontokról mechanikusan lefejtett hús".

2020. jún. 13. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

40 év alatt elég sokat ettem ezekből, otthon és az iskolában is, mégsem lettem rákos. És még nagyon sokan vannak így. Nincs olyan étel, ami önmagában, normális táplálkozás részeként egyértelműen rákot okozna, maximum, ahogy az előző is írta, a kockázatot növelheti. Emiatt a gyerekeidnél feleslegesen aggódsz. Egyenek sok zöldséget, gyümölcsöt, és kevesebb cukrot, egészségtelen nasit. Vegyél nekik jó minőségű felvágottakat, sonkát, ha ennyire szeretik. Házi szalonna, kolbász is jó, ezekben nincs tartósítószer, ízfokozó stb.

Ha a suliban-oviban nem vagy megelégedve az étkeztetés minőségével - ahogy én sem -, arra nem az a megoldás, hogy ne egyék meg, amit kapnak. Én speciel nem kértem a gyerekeimnek tízórait és uzsonnát, otthonról viszik. Az ebéd olyan, amilyen (néha jó, máskor nem), majd ha nem lesznek már napközisek, itthon fognak ebédelni.

2020. jún. 14. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Régen más volt a virsli, meg a párizsi, mint ma. Ma már sokkal inkabb maradványolból rakják össze, beszínezve, mindenféle E származékkal amit 40 éve még kanyarba se ismertek.

Lehet, hogy neked 40 év alatt nem lett tőle bajod, de nekik még lehet.

Amit én csinálnék az az arany középút. Csökkenteném a mennyiségét ezeknek, de nem vonnám meg. De ha a minimálisra lecsökkented a mennyiségét, az egészséges ételek mellett szerintem nem lesz gond. De jó látni, hogy gondolsz erre. Engem sok hülyeséggel etettek kiskoromban és meg is lett az ára. Ha még most nem is, később meghálálják.

2020. jún. 15. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!