Egy átlagmagyar valóban kb 30-40-szer egészségesebben él, mint mondjuk egy átlagamerikai?
Átlagamerikai: Gyorskaján él, nem sportol, nem eszik zöldségeket és gyümölcsöket, sokat cigizik
Átlagmagyar: Napi 3-szor étkezés, laza reggeli, gyerekkortól kezdve minimum heti 5x45 perc mozgás, alapvetően sportosabb nemzet.
"Átlagmagyar: Napi 3-szor étkezés, laza reggeli, gyerekkortól kezdve minimum heti 5x45 perc mozgás, alapvetően sportosabb nemzet."
Na ne...
Részigazságokból és sztereotípiákból indulsz ki, és ez ott meg is bukik, hogy az USA-ban jelenleg 79 év a várható élettartam, Magyarországon 76, az EU-ban az egyik legalacsonyabb.
"alapvetően sportosabb nemzet"
Elég durva kijelentés, tekintve, hogy a magyar az egyik, ha nem a legelhízottabb nemzet Európában. Igen, Amerikában hasonlóan rossz a helyzet, de ez a "30-40-szer egészségesebbek a magyarok" ordas nagy hazugság.
"a magyar az egyik, ha nem a legelhízottabb nemzet Európában."
Valami antimagyar kamu oldalon olvastad ezt, Index és társai?
Az híresen antimagyar WHO adataira hivatkoztam. :)
A felnőtt népesség 61 százaléka túlsúlyosnak tekinthető, közel 28 százalék pedig kifejezetten elhízott. Ezzel Magyarország egyike az 5 legrosszabb helyzetben lévő európai országnak.
Két trollkodás között majd egyszer vedd le a szemellenzőt és ismerkedj meg a valósággal, kedves turbómagyar barátom. :)
@5 Őszintén, ha azt hiszed, hogy a magyar sportos nemzet, akkor még életedben nem voltál strandon, ahol sok emberről nem lehet szemből eldönteni, hogy van-e rajta fürdőgatya, mert térdig ér a sörhasa?
Rengeteget utazom, jártam 80+ országban, de az egyik első dolog, ami a legtöbb hazaérkezéskor arcon csap, az hogy mennyire túlsúlyos a lakosság a világ tök nagy részéhez képest. Különösen súlyos ez, amikor mondjuk Franciaországból, Japánból vagy Skandináviából jövök haza, ahol a helyi lakosság tényleg látványosan sokkal fittebb. Japánban külön iparág épül a teljesen jó karban lévő 90+-os embereknek szervezett túrákra, nálunk az átlag 90+-os ember 15 éve halott.
Sot, Magyarorszagon alapelelmiszer a palinka is, megmondtak a miniszterelnoktorpe is.
Nem eleg, hogy elhizott nemzet, nem eleg hogy az egyik legalacsonyabb a varhato elettartam, de cserebe az alkoholfogyasztasunk is kiemelkedoen magas... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!