Miért van olyan kevés női nőgyógyász?
Nemcsak a szülésről van szó...
Régen nem egy férfihoz mentek a nők megbeszélni a ciklusukat, és hasonló dolgokat. Egymás között oldottak meg mindent és ez így volt természetes.
Nem jártak évente rutinvizsgálatokra, nőgyógyász max akkor látott valakit ha komoly problémája volt. Persze nem 20-30 évvel ezelőttről beszélek, hanem mondjuk az ötvenes évekről.
Akkor is így mentek a dolgok régen, ha fejreállsz is 🤷♀️ Kötekedhetsz velem a végtelenségig, de attól nem fog megváltozni a múlt.
Olyan szintű szegénységben éltek az emberek hogy nem is volt lehetőségük orvoshoz menni, mindent egymás között oldottak meg a nők. Plusz ezek az intim dolgok szégyellnivalóak voltak és tabu volt. Ez van.
Akkor is tény marad hogy nem egy férfihoz mentek olyan dolgokkal amikről a férfinak soha nem lesz saját tapasztalata, kizárólag tankönyből tanulhatja meg kívülállóként 🤷♀️
Diploma ide vagy oda, ezek nők között intézett dolgok voltak, nagyon ritka esetben fordultak férfihez. Ma meg már valóban kevés a női nőgyógyász, én is évekig keresgéltem mire találtam egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!