Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha olyan hatalmas munkaerőhián...

Ha olyan hatalmas munkaerőhiány van, akkor miért van az hogy valaki felsőfokúval sem talál munkát két éve?

Figyelt kérdés

Két éve küldözgetem a jelentkezést fordítóirodáknak meg egyebeknek fordítási, lektorálási munkára, bármit elvállalnék csak otthonról dolgozhassak. Nagy része vissza se ír, a maradék meg közölte hogy nem vagyok jó, hiába van felsőfokúm és lennék amúgy 100%-ban alkalmas a munkára, de nincs számlaképességem (értitek, fordításhoz! - kár hogy atomfizikait nem kérnek), meg amúgy is egyetemi végzettség kell. Ergo nem az a lényeg hogy el tudnám látni a munkát, hanem még válogatnak mert nem vagyok elég flancos.

Ennyire "munkaerőhiány van". Megkérdezhetném ezt az ostobaságot (valamint azt hogy aki dolgozni akar az talál is melót) azt ki terjeszti?

2020. nov. 10. 22:57
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
100%
Barátnőm szakfordítói államvizsgája egy hónappal ezelőtt volt. A dialektusok műfordításából írt 170 oldalas szakdolgozatot. Utána az első dolga az volt, hogy kiváltsa a vállalkozóit mert volt ilyen órájuk az egyetemen ami a saját vállalkozás üzemeltetéséről szól. Ezért tudta, hogy ez az útja ha dolgozni akar. Pont egy hete állt rá aktívan a dologra és minden nap telefonál a navval meg egy könyvelővel. Én próbáltam győzködni, hogy először lehetne alkalmazott, h tapasztalatot gyűjtsön, de a kérdező a bizonyíték, h igaza volt amikor azt mondta: nincs értelme munkát keresni ha nem vagy számlaképes.
2021. jan. 8. 12:14
 22/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Mérnökdiplomával és felsőfokú nyelvvizsgával dolgoztam egy budapesti nagyobbacska fordítóirodának (10-15 fix alkalmazott) 2 alkalommal, összesen talán 300.000 karakter erejéig. Vannak fix embereik (autóipar, telekommunikáció, stb témákra), de amikor beesik egy nagyobb projekt (vagy egy nagyon nagy, mint amiben bedolgoztam), arra nem tartanak készenlétben embereket, hanem "megrendelik a piacról". Na ezek az emberek azok, akik fő vagy mellékállásban számlaképesek kell legyenek. Én nem voltam számlaképes, de egy barátom 5%-ért igen (ingyen akarta a adni a számlát, de mondom, azt már csak nem, adóteher és adminisztráció van vele, azt csak kifizetem minimum).
2021. jan. 8. 14:26
 23/23 anonim ***** válasza:
68%
ezeregy oka van, de azért akarnak számlás embert, mert nekik így a legegyszerűbb. Az rohadtul nem érdekli őket, hogy téged meg állambácsi folyamatosan kopaszt ha van bevétel, ha nincs. Létezik még megbízásos munkaviszony is, de annak is rossz az adója.
2021. ápr. 7. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!