Mi az oka, hogy 2020-ban nagy munkaerőhiányban is nehéz munkát találni?
Millió oka lehet, és valószínűleg több is fennáll egyszerre. Gondolom inkább kelet felé laksz, és nem is nagy településen. Esetleg a kinézeted nem kelt bizalmat az emberekben (amiről persze nem feltétlen te tehetsz...)?
Munkaerőhiány van, csak nem mindegy, milyen képzettségű embereket keresnek és hol. Ha informatikus lennél Budapesten, már lenne munkád.
Én sajnos vagy szerencsére, de azt tapasztalom, hogy jelenleg egyáltalán nincs munkaerőhiány, mivel több százezren is elveszthették az állásukat a vírus miatt (én csak olyan 2000-3000-ről tudok, akiket ugyanabból az iparágból rúgtak ki, ahonnan engem is és ez csak egyetlen szektor). Takarítói állásra jelentkeztem néhány nappal a hirdetés feladása után, már be volt telve, nem egy, nem két helyen jártam még így, volt, ahol 13 óra(!) múltán annyi jelentkezőjük volt, hogy többet már nem fogadtak (nem velem volt bajuk konkrétan, mivel telefonon érdeklődtem, rögtön mondták, hogy már nem aktuális a dolog).
Azt se felejtsük el, hogy pl a vendéglátásban sok cég tönkrement, külföldön is ez a helyzet, jó páran haza is jöttek, de egyelőre nem tudnak visszamenni, nekik is szükségük lehet állásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!