Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ateisták! Honnan veszitek...

Ateisták! Honnan veszitek hogy nincs isten? Az isten szót azért írtam kis betűvel, mert nem a keresztény Istenről beszélek.

Figyelt kérdés
Hogy zárjátok ki mindegyikük létezését? Kérlek beszélgetésünk alatt végig beszéljünk emberi hangnemben, nem szeretnék veszekedni. Csupán arra vagyok kiváncsi, hogy mér' ne lenne felsőbb erő?

#vallás #Isten #ateizmus #Értelmes vita
2020. nov. 6. 20:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy az Isten nem más, mint a világegyetem energiája, csak túlzottan megszemélyesítették és az emberek nem tudnak ettől elvonatkoztatni.
2020. nov. 6. 22:59
 12/19 Mojjo ***** válasza:
100%
@11: Az jó, mert a világegyetem összenergiája jó eséllyel nulla, szóval akkor szerinted Isten jó eséllyel egy nagy nulla.
2020. nov. 6. 23:03
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
12-es! Gondolom te is tudod, hogy nem erről van szó. Ez kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy ember élete egyenlő a nullával, mert él mondjuk 80 évet, de a születése előtt 13milliárd évig meg a halála után végtelen évig nem él. Tehát az a 80 év egy nagy nulla.
2020. nov. 6. 23:36
 14/19 anonim ***** válasza:
nem zarom ki a letezeset, letezesuket, mert nem erdekel, es jelenleg nincs szuksegem arra hogy rajojjek, valoban letezik, leteznek e
2020. nov. 6. 23:54
 15/19 Mojjo ***** válasza:
100%

@13: Nem épp. Teljesen függetlenül attól, hogy az ember élete előtt meg után mennyi ideig nem él, 80 évet élt. A 80 soha, semmilyen módon nem lesz egyenlő a nullával - nagy számok kontextusában lehet, hogy nagyon kicsi, de alapjaiban különbözik a nullától.

Amit én mondok, az az, hogy az univerzum előjeles összenergiája jelen ismereteink alapján könnyedén lehet pont nulla - nem egy kicsi szám, hanem pont nulla.

De egyébként ettől eltekintve is, ha az univerzum élettelen folyamataira, energiaátalakulásaira stb stb aggatjuk azt a nevet, hogy Isten, az miből különbözik attól az ateista felfogástól, hogy az univerzum ilyen-olyan élettelen természeti törvényei határoznak meg és irányítanak mindent?

2020. nov. 7. 00:10
 16/19 anonim ***** válasza:
Onnan, ahonnan te veszed, hogy van. Talán mond neked valamit az a megközelítés, hogy "hiszem, ha látom". Próbáld meg elfogadni, hogy sok ember nem hisz abban, amit még nem látott a saját szemével. Pl. én nem hittem abban, hogy vannak megmagyarázhatatlan fényjelenségek. Ez addig volt így, amíg egy szolgálat alkalmával meg nem láttam éjszaka az ablak előtt lebegni egy narancssárga árnyalatú "korongot". Zabszemet nem lehetett a seggembe dugni, mert az ismeretlentől az emberek többsége megijed és/vagy fél, de jobban izgatott az, hogy mi a fene lehet az, - ugyanis túl nagy is volt Holdnak és a valódi pedig fent volt az égbolton. Egy olyan tudatalatti érzés is a hatalmába kerített akkor, amit addig még soha nem éreztem, de a lényeg, hogy amit a saját szememmel láttam, azt elhiszem azóta, amióta láttam.
2020. nov. 7. 08:26
 17/19 anonim ***** válasza:

[link]

Érdemes meghallgatnod.

2020. nov. 7. 09:27
 18/19 Mojjo ***** válasza:
53%
@17: Vagy alternatívaként pöckölhet is egy szöszt 2 órán keresztül. Lehet, hogy hasznosabb és szinte biztosan izgalmasabb, mint egy Nagy Gergelyes vitaest.
2020. nov. 7. 09:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Nézd, Orosz László nézeteibõl sokat meg lehet érteni, független attól, hogy ki áll a vita másik oldalán. Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni értelmesen, hogy melyik oldalon állunk, találkozni kell mind a két oldal álláspontjával és mérlegelni, melyik számunkra a járhatóbb út.
2020. nov. 8. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!