Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ateisták! Honnan veszitek...

Ateisták! Honnan veszitek hogy nincs isten? Az isten szót azért írtam kis betűvel, mert nem a keresztény Istenről beszélek.

Figyelt kérdés
Hogy zárjátok ki mindegyikük létezését? Kérlek beszélgetésünk alatt végig beszéljünk emberi hangnemben, nem szeretnék veszekedni. Csupán arra vagyok kiváncsi, hogy mér' ne lenne felsőbb erő?

#vallás #Isten #ateizmus #Értelmes vita
2020. nov. 6. 20:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Mivel bizonyítod be, hogy van(nak)?
2020. nov. 6. 20:23
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom bizonyítani. De cáfolni se.
2020. nov. 6. 20:31
 3/19 anonim ***** válasza:
96%

Nem valaminek a nemlétét kell bizonyítani, hanem a létét.

Ha kérsz tőlem fél millát kölcsönbe, és én azt mondom, hogy nincs, akkor nem nekem kell bebizonyítanom azt, hogy nincs pénzem, hanam neked kell bebizonyítani azt, hogy nekem van annyi, hogy tudjak kölcsönadni.

2020. nov. 6. 20:35
 4/19 A kérdező kommentje:
Jól van. Nem kell bebizonyítani a létezését. Csak az a kérdés hogy be lehet-e bármilyen módon.
2020. nov. 6. 20:41
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ateisták jelentős részének - köztük nekem is - az az álláspontja, hogy nem hiszünk az istenekben, de közben nem is tagadjuk a létezésüket. Bizonyíték nélkül állítani, hogy valami nem létezik, legalább akkora butaság, mint a létezése mellett harcolni.

DE.

1. A bizonyítás terhe nem rajtunk van, hanem aki tette az alap állítást, miszerint léteznek istenek.

2. Azért nem vagyunk agnosztikusok, mert utóbbi álláspont azt sugalja, hogy a kérdés eldönthetetlen ÉS nagyságrendileg ugyanakkora esély van az igenre és a nemre is. A Marson élő titánszőrű, rózsaszín egyszarvúakkal szemben se agnosztikus vagyok, hiába nem tudom bizonyítani a nemlétezésüket.

Racionális ateistának lenni szerintem annyit jelent, hogy azt mondjuk, hogy nem hiszünk az istenek létezésében és rendkívül valószínűtlennek tartjuk, hogy léteznek, ezért úgy éljük az életünket, mintha nem léteznének.

2020. nov. 6. 20:41
 6/19 anonim ***** válasza:
53%

Melyik istenrol beszelsz amugy akkor?

Szerintem az emberek tobbsege hisz benne,hogy van egy vagy tobb fejlettebb kozmikus leny/rendszer ami felettunk all csak a mindennapokban nem foglalkoznak ezzel es igy nincs is mit kizarni.

Gorog istenekben nyilvan nem hiszek, mert inkabb mesekonyvnek hangzik,h mindenki iranyit egy egyseget (tengert/eget)..

Keresztenysegben szerintem sok az igazsagtalansag, elvegre senki sem ugyanonnan kezdi, vegen pedig ugyanaz a jutalom..akkor az a legjobb ha szuledesetkor meghalsz es egybol mesz a mennybe az orokkevalo boldogsagba es nem kell kiallnod az eletben a helyes ut probait, ami nem ugyanaz egy gettoba, meg fejlett szeretetteljes csaladba.

Bucsuceludakrol, megeroszakolt gyerekekrol, hatalom gyakorlasokrol mar nem is beszelve.

Reinkarnacio szerint pedig megint eleg erdekes,h ki mi alapjan szuletik ujja.

Plusz ha egy isten van, o mi alapjan donti el,h mi a jo es a rossz. Elvegre ez teljesen viszonylagos, mi is masokhoz mérünk/hasonlitunk egy egy jellemet,h az jo vagy rossz.

Ha pedig isten kepmasai vagyunk akkor nem is tunik annyira mindenhatonak es benne is megvannak ugyanugy a rossz tulajdonsagok..

Igazabol szerintem felesleges ezeken agyalni, mert ugyse talalunk ra valaszt ebben a vilagban. De ha valakit lelkileg erosebbe tesz ad neki motivaciot ha hisz valamiben, akkor vegulis gyakorolja nyugodtan a "hitet". Mas ertelme nem hiszem,h van manapsag a vallasoknak...

2020. nov. 6. 20:44
 7/19 A kérdező kommentje:
#5 köszönöm a válaszod.
2020. nov. 6. 20:46
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
A keresztények meg miért nem hisznek más istenben, ha már itt tartunk?
2020. nov. 6. 20:46
 9/19 A kérdező kommentje:
Ez jó kérdés. Én most nem vagyok hívő, se istentagadó. Nem tudom miben higgyek. Eddigi életemben ateista voltam, mert annak neveltek. Most azonban elkezdtem töprengeni azon, hogy tán' valamelyik vallásnak igaza van, de nem tudom melyiknek.
2020. nov. 6. 20:51
 10/19 anonim ***** válasza:
74%
Ilyet is ritkán hallani, általában az ember megvilágosodik, nem besötétedik.
2020. nov. 6. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!