A nem vegánok miért ennyire agresszívek a vegánokkal szemben?
Talán mert "amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten".
Eddig még nem találkoztam olyan vegánnal, aki ne akart volna megtéríteni, vagy akitől ne hallottam volna lépten-nyomon, hogy mennyire sz..r alak az, aki nem vegán. Nem az étkezési szokásokkal van a probléma, sokan vagyunk, akik inkább a növényi ételeket preferáljuk, a gond azzal van, hogy a vegánsághoz erősen kapcsolódik egyfajta fanatikus elhivatottság.
"A válaszok között is van tök jó érvelések, de vegán és így lepontozzák."
a 4-ik kommentet én írtam, és bármily meglepő, de mindenevőként. :))
Ez engem is érdekel.
Nem eszek húst, még csak vega se vagyok. Mégis több ismerősöm is belém köt, hogy "hü lye vegán" lettem. Én már inkább titkolom mások elől az étrendem és nem megyek másokkal étterembe, meguntam a folyamatos kötözködést.
Talan a kognitiv disszonancia miatt.
Ebben a videoban egeszen jol osszefoglaljak a "veganizmus egeszsegtelen" elleni erveket.
Egyszerű; mert kb egy kivételével az összes vegán vagy vegetáriánus ismerősöm állandó jelleggel a tányéromon levő dolgokat kommentálta.
Volt már, hogy egyszer kijutottam külföldre, az ottani helyi ételt lefotóztam és felraktam Facebook-ra, aztán le lettem teremtve.
Már csak az egészségmániás ismerőseim idegesítőbbek ennél. 30 éves vagyok, tudom, hohy ez vagy az egészségtelen és elég idős vagyok hozzá, hogy eldöntsem, elfogyasztom e.
Egyszerűen egy agyrém úgy étkezni, hogy valaki közben vagy mondja, hogy ez az állat élt és mennyit szenvedett, hogy megegyem vagy azt, hogy mit tesz a kaja a szervezetemmel meg hány kalória, majd kédőbb a facebookon nézni a posztjaikat vagy az üzeneteiket amiben cikkeket, kéoeket, videókat küldenek, ahogy az emberek az állatokat kímozzák, levágjak vagy, hogy ki hogyan lett rákos vagy cukorbeteg vagy szívbeteg, etc attól amit ettem ma...
Szerintem mindenki alakítsa úgy az étrendjét, ahogy szeretné, ÖNMAGÁÉRT!!!, mert amíg ez az állapot fent van, nekem nem lesznek szimpik a vegánok sem.
Majd másképp vélekedek, ha tízből tíz vegánnal úgy tudok enni, hogy megeszem a kajámat békében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!