Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A nem vegánok miért ennyire...

A nem vegánok miért ennyire agresszívek a vegánokkal szemben?

Figyelt kérdés
Rengeteg vegánsággal kapcsolatos kérdést látok teletrollkodva, a hasznos válaszokat lepontozva, emiatt merült fel bennem ez a kérdés.

2020. nov. 3. 08:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

Talán mert "amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten".

Eddig még nem találkoztam olyan vegánnal, aki ne akart volna megtéríteni, vagy akitől ne hallottam volna lépten-nyomon, hogy mennyire sz..r alak az, aki nem vegán. Nem az étkezési szokásokkal van a probléma, sokan vagyunk, akik inkább a növényi ételeket preferáljuk, a gond azzal van, hogy a vegánsághoz erősen kapcsolódik egyfajta fanatikus elhivatottság.

2020. nov. 3. 12:10
 12/19 anonim ***** válasza:

"A válaszok között is van tök jó érvelések, de vegán és így lepontozzák."

a 4-ik kommentet én írtam, és bármily meglepő, de mindenevőként. :))

2020. nov. 3. 12:31
 13/19 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel.

Nem eszek húst, még csak vega se vagyok. Mégis több ismerősöm is belém köt, hogy "hü lye vegán" lettem. Én már inkább titkolom mások elől az étrendem és nem megyek másokkal étterembe, meguntam a folyamatos kötözködést.

2020. nov. 3. 13:00
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Ez ugyan az, mint az LMBTQ vagy a feminizmus. Alapvetően egy pozitív dolog, jó célért is teszik ezt, de vannak köztük nagyon szélsőségesek és sajnos ők a leghangosabbak. Ezért sokan ha meghalljak a vegán szót, már egyből a hangosakra gondolnak.
2020. nov. 3. 17:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Talan a kognitiv disszonancia miatt.

Ebben a videoban egeszen jol osszefoglaljak a "veganizmus egeszsegtelen" elleni erveket.

https://www.youtube.com/watch?v=KZfF-QxTCSc

2020. nov. 6. 13:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Én mindenevő vagyok, de flexiteriánus. Amikor még nem is hallottam a vegán mozgalomról,fiatal felnőttként,megszületett bennem a gondolat,hogy milyen etikai problémák vannak az állati termékekkel. Szóval én pl. egy érdekes kommentelő vagyok itt,mert egyetértek a vegánokkal, egy jó ügynek tartom,ami mellett kitartanak, tök igazuk van,és ezt azzal együtt gondolom, hogy én nem lettem még vegán,a környezetem 96%-a húsevő és szerintem is gyilkosságnak számít megölni egy állatot,és azt nem értem, amikor ezen fellháborodnak az emberek. Ez az igazság, nem értem,az igazságon miért kell felháborodni. A vegán mozgalom egy állatjogi mozgalom,szóval az állatok nézőpontjából kéne végiggondolnia mindenkinek,aki kritizálja, nem a saját önző emberi nézőpontjából. Ha nem állatjogi mozgalomként tekintek rá,hanem étrendként, akkor persze lehet vitatkozni, az vitatlahatlan, hogy az ember 150ezer éve eszik állati fehérjét. De a 21. században ezt már sokféleképpen ki is lehet váltani, sőt a csóróság sem feltétlen indok, mert India lakossága is vegetáriánus jórészt.Aki szerint a vegánság divathóbort,laborban kotyvasztott műkajákkal,az semmit nem ért belőle. Én is voltam már itt mindenevőként vérvega,veganáci. A magyar egy ilyen szitkozódó,kiközösítő,nyitottságra nehezen hajló nép, ennyi van sztem mögötte.
2020. nov. 9. 10:10
 17/19 anonim ***** válasza:
70%
Mert ők vannak többen. Azt birom, hogy mindegyik azzal kezdi a mondókáját, hogy azt hazudja, a vegán ismerősei meg akarják tériteni, erőszakosak, legyilkosozzák, fanatikusok és egéb marhaságok. Én nem vagyok vegán, de hülye aki nem látja, mennyire agresszivak, kötekedőek, trollkodóak, rámenősek a húsevősk. Ez a beteg dolog , nem az, hogy bizonyos emberek felszólalnak az állatjogokért.
2020. nov. 22. 21:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Egyszerű; mert kb egy kivételével az összes vegán vagy vegetáriánus ismerősöm állandó jelleggel a tányéromon levő dolgokat kommentálta.

Volt már, hogy egyszer kijutottam külföldre, az ottani helyi ételt lefotóztam és felraktam Facebook-ra, aztán le lettem teremtve.

Már csak az egészségmániás ismerőseim idegesítőbbek ennél. 30 éves vagyok, tudom, hohy ez vagy az egészségtelen és elég idős vagyok hozzá, hogy eldöntsem, elfogyasztom e.

Egyszerűen egy agyrém úgy étkezni, hogy valaki közben vagy mondja, hogy ez az állat élt és mennyit szenvedett, hogy megegyem vagy azt, hogy mit tesz a kaja a szervezetemmel meg hány kalória, majd kédőbb a facebookon nézni a posztjaikat vagy az üzeneteiket amiben cikkeket, kéoeket, videókat küldenek, ahogy az emberek az állatokat kímozzák, levágjak vagy, hogy ki hogyan lett rákos vagy cukorbeteg vagy szívbeteg, etc attól amit ettem ma...

Szerintem mindenki alakítsa úgy az étrendjét, ahogy szeretné, ÖNMAGÁÉRT!!!, mert amíg ez az állapot fent van, nekem nem lesznek szimpik a vegánok sem.

Majd másképp vélekedek, ha tízből tíz vegánnal úgy tudok enni, hogy megeszem a kajámat békében.

2020. dec. 20. 07:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Amúgy, hogy írjak pozitívat, volt olyan vegetariánus ismerősöm, aki soha sem próbalt megtéríteni ő ette a sajátját, mi a mienket. Ha vittem kajákat, kérdezte melyik a húsmentes, ha mentünk valahova húsmentes kaját kért, soha egy étkezésnél nem próbált minket megtéríteni és olyan jól kezelte, hogy ha szóba került az, hogy vegetáriánus és mesélt magáról (hogy lett vegetáriánus, egyes helyejen hogy étkezik), azt érdeklődve hallgattuk.
2020. dec. 20. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!