Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Volt hasonló veletek is?...

Volt hasonló veletek is? Hogyan dolgozzátok fel?

Figyelt kérdés

Egész tizenéves korom arról szólt, hogy tartsam a jeles tanulmányi átlagom, mert azt hittem, ezáltal majd nem szenvedünk többet semmiféle hiányban. Hogy ez a siker kulcsa.

Elég szegény életkörülmények között éltünk, ez még inkább motivált.

Na most, az osztálytársaim 80%-a szart a tanulásta...végig 3-4 átlaggal érettségiztek. Szórakozni jártak, lógtak meg ilyesmi. Olyan segghülyee volt az egyik, aki sikeres ügyvéd lett, hogy Petőfit skótnak nevezte felelet közben és egy mondatot nem tudott értelmesen kinyögni. Bukásra állt mindenből.

Mind elérte az álmait és sikeresek lettek. Mind. Mind. Egynek sem kellett diákmunkában, boltokban görnyedni.

Régész - rögtön állást kapott BA diplomával a nemzeti múzeumban

Építészmérnök, emlékszem, 3-szor bukott magyarból, 0 szókincse nem volt, folyton lógott. Most 600e fizetése van.

Az egyik kibukott az általánosból, mindenből meghúzták, egy legalja szakiskolába került, a drogos haverok bevitték egy pub-ba dolgozni és 21 évesen tulaj lett és családi házat vett budán.

Stb.

Én meg beteg lettem, félbe kellett hagynom az egyetemet emiatt, a szüleimet műtötték, haláleset a családban, Reserved diákmunka, ahol a belemet kihajtották, 12 órában egyszer ehettem. És nincs munkám, újra kellett kezdenem az egyetemet 24 évesen. Semmim nincs. Pedig az egész életemet végig tanultam és ezt kaptam cserébe. Nyomort. Amíg azok, akik szartak az iskolába, mindenbe, szemétkedtek, kikezdték a màsikat, ùgy kellett átrugdalni az érettségin őket...mind sikeres.

2020. nov. 1. 18:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként miért kellett újrakezdened az egyetemet ? Nem fogadták el a régebben teljesített kreditket? Vagy másik szakra mentél ?
2020. nov. 2. 15:22
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Én 18 vagyok,de szintén,bár én nem voltam mindenből jeles,de szar lett az érettségim (+szar matektanárt is kaptunk amivel a matek jegyeink is max 2es volt úgy h az is)ahhoz képest amilyen szóbelivel lehetett volna,és fel se vettek egyetemre,csak önköltségesre,de arra meg így nem mentem ha online van.

Én valahogy már túltettem talán magam,bár céltalan lettem meg már kedvem nincs tanulni jelenleg pont emiatt-mert nálunk a 2es-1es tanuló úszott meg mindent meg manipuláltak minden tanárt és aki tanult az meg mindent normálisan teljesített-de nekem az önbizalmamnak és a határozottságomnak tett rosszat,brutálisan lehúzott lelkileg,stressz minden egyéb volt/még mindig van (! Mert annyira hozzászoktam a stresszhez h konkrétan magamat stresszelem sokszor) amiket meg csak magam tudok szintén felépíteni,szóval a 0 alatt a legjobb kezdeni majd mindent előről. De ettől ami ért téged még jó vagy,és azt kell hajtani,hogy jobb vagy mint ők,és meg jön a szerencse. Ha eleve még rossz a személyiségük is esetleg,akkor meg nagyot is fognak esni majd amikor legkevésbé szeretnék.

Tudom nehéz ez,mert nem így tervezted,de mindennek oka van és te is sikeres leszel! Sokszor meg tényleg szarni kell rá,erre én is rájöttem,hogy nem éltem azért mert tanultam,és most hol vagyok? Itthon. Ezen a felfogáson kell változtatni,hiszen aki alig tanul is eléri és akkor még mellette élvezi az életet.

2020. nov. 2. 19:28
 13/18 anonim ***** válasza:
87%
12-es! A kérdést nem én írtam ki, de ha így lett volna nagyon hálás lennék a soraidért! Őszinte, hiteles, és reménykeltő.
2020. nov. 2. 19:41
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
13-as! Ennek nagyon örülök,mert tényleg őszinte😊 Reméltem/remélem,hogy az egyszerű gondolatok jobban célt érnek,mint bármilyen motivációs idézet😬 Tényleg fel kell állni,mert csak megy az idő,a személyiség meg vele együtt bomlik és semmi nyomós indok nem szól mellette,csak más bábu emberek hatása🤔 Nem éri meg önmagunk feláldozása,meg az életcélok elengedése miattuk,ez biztos.
2020. nov. 2. 21:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Eléggé hurráoptimisták a válaszok - pedig az ember érző lény és igenis vannak dolgok, amik fájnak, amiket meg kell gyászolni. Inkább az a kérdés, hogy mit kezdünk a helyzettel illetve meddig tart a "gyászidőszak" (ezt a szót nemcsak szeretteink vagy kisállataink halálakor használják, hanem lényegében minden helyzetre, amikor valamit el kell engednünk, valami nem sikerül stb).

Az is egy természetes reakció, hogy amennyiben látjuk, hogy másnak kevesebb energiabefektetéssel jobban megy, azt igazságtalannak érezzük. Itt is az a kérdés, hogy mit kezdünk az érzéssel (ami adott esetben motiválni is tud), de nem természetes a mai hurráoptimista elvárás, hogy ne is érezzünk egyáltalán. De igen!!!

Egyébként a kérdésre válaszolva: nekem igen hasonló a helyzetem. Bár ilyesmit tilos lenne összehasonlítani, de némileg könnyebb talán az én helyzetem, de hasonló.

Én gimi alatt sz...rrátanultam magam, mindezzel gyenge 4-es átlagra futotta. Brutálisan sokat tanultam és nagyon kevés szociális életem volt mellette. Az osztálytársaim ittak, buliztak, a tankönyveket haza se vitték a padból, ott lázadtak, ahol tudtak és pimaszok voltak.

Viszont: jó agyúak voltak (én nagyon nem), a legtöbben tudták, mit akarnak (én nagyon nem). Utolsó 1-2 évben ráfeküdtek a számukra fontos tárgyakra. Akikről tudok, mind sikeresek, vagy legalábbis olyan életet élnek, amit imádnak és megvalósítják magukat.

Ma 28 éves vagyok, az egész eddigi életem a tanulásról szólt, se pénz, se karrier, se megélt élmények, se hobbizás, se párkapcsolat, a testi egészségem se a legjobb.

Az osztálytársaim mertek önmaguk lenni, kiállni magukért, volt önbizalmuk, tudták, mit akarnak, nem féltek az élettől. Én görnyedt hátú, szabálykövető, zsíros hajú kislány voltam, nem tudtam, mit akarom és senkivel, semmivel nem mertem szembeszállni.

Viszont ebben az utóbbi években rengeteget változtam és ezért is tartom igazságtalannak, hogy ettől függetlenül übersikertelen vagyok mindenben. Nemcsak karrier terén. Merek szembeszállni, kockázatokat vállalni. Makacs vagyok, de egy-egy, érvekkel alátámasztott, normális tanácsot meg szoktam fogadni, igenis változtatok, de magamtól is figyelem a dolgokat és változtatok. A tanulás az nálam már pszichés dolog, de ezt az energiámat is próbálom jól allokálni: pl egy adott suliban igenis letojom, ami nem érdekel, viszont autodidakta tanulok helyette. Mindez kevés. :D :D

Hozzád az a kérdésem, hogy milyen szakon vagy? Javaslom a gyakornoki munkát, mert akkor könnnyebb lesz vele elhelyezkedni.

Illetve merj kiállni magadért, önmagad lenni, a szíved után menni.

Üdv, Sikertelen (ez a nicnevem, néhányan fel fognak ismerni innen)

2020. nov. 2. 21:44
 16/18 anonim válasza:
0%
Az elet teljesen igazsagtalan es mindenkinek mas lapokat osztanak, es neked szart osztottak, innen tokeletes osszehozni egy sikersztorit ;). En azt ajanlom h ne menj egyetemre, hallgatoi szerzodes miatt mar itt is ragadtal 12 evre ( ha orvosin vagy 18) magyarorszagon, vagy menj penzesre de tok felesleges, a magyar diplomaval kitorolheted a segged, plusz semmivel se lesz tobb a fizetesed. Egy megoldas van h menj nyugatra, a fizetesed annyi lesz egy semmirekello munkaval mint itt a mernok baratodnak:)
2020. nov. 3. 00:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyetlen dologban egyetértek, hogy áldozat vagy: az iskolarendszer, és annak a hazugságának az áldozata.

Mert általában ma nem az lesz sikeres, aki mindent úgy csinál, ahogyan kérik, hanem az, aki mer kitűnni, mást csinálni, ötletelni, kockáztatni.

Ilyen a világunk.

A jó hír, hogy a sok hányattatás dacára még mindig van lehetőséged ilyen irányba fejlődni. A tudásod nem vész el, csak használd fel okosabban, a magad javára.

Hidd el, a volt osztálytársaid is sokat tettek azért, hogy oda jussanak, ahol most vannak. Csak mást és máshogy, amit Te valószínűleg nem látsz.

Nincs olyan siker, ami mögött ne állna munka vagy lemondás. A puszta szerencse nagyon ritka, de sikernek azt inkább ne is nevezzük.

2020. dec. 9. 11:47
 18/18 anonim ***** válasza:

"Viszont ebben az utóbbi években rengeteget változtam és ezért is tartom igazságtalannak, hogy ettől függetlenül übersikertelen vagyok mindenben. Nemcsak karrier terén. Merek szembeszállni, kockázatokat vállalni."

Ha kitartasz, Neked is sikerülni fog. Ez nem hurráoptimizmus, hanem tapasztalat: a munkámból kifolyólag rengeteg ilyen embert látok a környezetemben, akik változtattak önmagukon, és így az életük is megváltozott.

Nagyon jó felismerés, hogy az egészséges önbizalom és a proaktív hozzáállás hozza meg a sikert (ha párosul tettekkel persze a megfelelő módon).

Neked is azt kívánom, hogy teljesüljenek az álmaid, csak tarts ki!

2020. dec. 9. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!