Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

2020. okt. 30. 18:27
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
85%

Nanana azért azt ne mondjuk már, hogy az abortuszt bárki is büszkén felvállalja. Nem is kell egyébként, nagy dicsőség nincs benne, egy szükséges rossz.

Biztos van ilyen is, hogy meghurcolják a fogyatékos gyereket szülő, meg az erőszakból születetett babáját felvállaló nőt, de azért ez nem tipikus. És minden jogunk meg van attól félni, hogy itthon is előszedik az ab szigorításának kérdését. Látjuk, hogy a kedves kormányunk kikhez dörgölőzik és kikkel vállal közösséget. Amíg gyereket szülni mindig lehet, addig az ab legalitásának megtartása egy sokkal törékenyebb kérdés, ezért szerintem jobban is kell védeni. Elítélek mindenkit, aki meghurcol egy kismamát a döntése miatt. Ő vállalja azt a gyereket, megtartja, gondozza. Minden joga meg van hozzá, kimászom a méhéből, ezen nem fogunk összeveszni.

2020. okt. 31. 11:12
 42/46 anonim ***** válasza:
80%

Bemásolom most ide a májusi etika beadandómat (Ha már Classroom-ban úgyis ott va)

Vélemények az abortuszról

Az abortusz esetén ütközik a magzat élethez való joga és az anya önrendelkezési joga.

Sokan azért ellenzik az abortuszt, mert szerintük gyilkosság. Hiába hogy még nincs megszületve a gyerek, már él, már független érző lény. Ezt viszont cáfolja az, hogy a magzat az anya nélkül semmilyen formában nem képes életbe maradni. Ez meg a születés után is még jópár évig igaz. Nem elég megszülni a gyereket, fel is kell nevelni, és ami a legfontosabb, szeretni is kell. Nem biztos hogy egy gyereknek érdeke az hogy megszülessen.

Mi van ha a gyerek nemi erőszakból fogant? Nem elég, hogy a nőnek ott vannak a traumái az erőszak miatt, még egy gyereket is kap ’’bónuszba’’. Ráadásul milyen hatással lenne az egy gyerekre vagy egy felnőttre az a tudat, hogy nemi erőszakból fogant? Mert előbb-utóbb úgy is rájön, még ha titkolják is előle.

Ki rendelkezhet a nő teste fölött? Saját maga, az állam, a társadalom, a szülei vagy a meg nem született gyerek apja? Itt végeláthatatlan etikai kérdésekbe lehet belefutni. Mi van ha a egy kistini meg szeretné tartani a gyerekét, de a szülei nem hagyják neki, mert tudják, hogy milyen nagy felelöséggel jár egy gyerek? Vagy mi van, ha a nő nem akar gyeket, de az apa meg szeretné tartani? Kötelezhető-e arra valaki, hogy kihordjon valakit, akit sose akart? Ez az eset a gyerek szemszögéből se jó. Vagy anya nélkül nőne fel, vagy pedig egy olyan anya mellet, aki sose szerette, aki csak kényszerből vállalta.

Lehetséges esetek, amelyek az abortusz létét támogatják, azon kívül, hogy az anya egyszerűen nem akar gyereket:

-Ha nem biztosíthatóak a gyerek anyagi szükségletei (Például mindkét szülő még fiatalkorú, vagy nem keresnek annyit, hogy eltartsanak (még) egy gyereket.)

-Ha a terhesség/szülés veszélyezteti az anya és/vagy a születendő gyerek egészségét. (Például ha az anya belerokkana a terhességbe, vagy nagy esély van arra, hogy a gyerek valamilyen fogyatékossággal születik.)

-Ha a magzat erőszakból fogant.

-Ha valamelyik/mindkét szülő súlyos mentális problémákkal küzd, így a gyerek megfeltő szellemi fejlődése nem biztos hogy biztosítható. (Például lehet hogy bántalmaznák, vagy egy mérgező családban nőne fel, ami miatt lehet hogy öngyilkos is lenne.)

-Ha valamelyik/mindkét szülő valamilyen súlyos betegségben szenved, így nem biztos, hogy biztosíthatóak a gyerek anyagi szükségletei hosszú távon (Például az szép és jó, hogy mikor a gyerek megszületik még minden rendben van, de mi lesz, ha 2 évesen árván/félárván marad?)

-Ha az anya egyszerűen még mint testileg, mint szellemileg túl fiatal az anyasághoz. (Például egy 10 éves kislány már teherbe tud esni, ha menstruál, de akárhonnan nézzük, magára a terhességre és a szülésre se testileg se lelkileg nincs felkészülve.)

Intézetbe/örökbe adni se a legmegfelelőbb eljárás . Nincs sok értelme megszülni a gyereket, leadni egy intézetbe, hogy majd évek múlva feltűnjön a véeszerinti szülei életében, és számon kérje, hogy miért nem volt ő fontos a szüleinek. Hogy esne az egy embernek, hogy rá nem volt szükség, de a 10 évvel később született testvérére már igen?

Sok vélemény olvastam a témában (nem e miatt a feladat miatt, hanem már régebb) és nem értem azokat a fanatikusokat, akik szerint az abortusz=gyilkosság, és be kellene tiltani. Nem értem miért nagyobb bűn egy csírázó élet elfojtása, mint az anya és a gyermek életének tönkretétele. Szerintem aki úgy esett teherbe, hogy nem akart, inkább vetesse el. Az anyának és a magzatnak is jobb így.

2020. okt. 31. 13:15
 43/46 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy ezt: "Sok vélemény olvastam a témában (nem e miatt a feladat miatt, hanem már régebb)" pont a Gyakorira értettem.
2020. okt. 31. 13:17
 44/46 anonim ***** válasza:
88%

Vélemény a másik oldalról:

Bevallom én egy becsúszott gyerek vagyok, anyám elakart vetetni anno. Apám volt az, aki meggyőzte arról, hogy megszüljenek. Egész életemben azt éreztették velem, hogy egy teher vagyok. Apám nem törődt velem, anyám többször a fejemhez vágta, hogy "bárcsak meg se születtél volna".

Én, mint egy olyan "gyerek", aki majdnem az abortusz áldozatává esett, azt mondom, bárcsak megtörtént volna.

Teljes mértékben abortuszpárti vagyok!

2020. nov. 1. 19:02
 45/46 anonim ***** válasza:
83%
Sok idióta aki abortusz ellen van fel se fogja milyen szörnyű úgy megszületni, higy nem vártak. Vagy hogy hány %-a lesz prostituált vagy hajléktalan az állami gondozottak közül
2020. nov. 2. 10:00
 46/46 anonim ***** válasza:
71%

Aki szerint meg kell szülni és örökbe adni, az olvassa el ezt:

[link]

2020. nov. 3. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!