Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

2020. okt. 30. 18:27
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
84%
Nekem az a véleményem, hogy egy államnak nincs joga beleszólni abba, hogy egy nő/család hogy dönt. Pláne, hogy főként férfi politikus döntenek a nők teste felett.
2020. okt. 30. 19:34
 22/46 anonim ***** válasza:
80%

Szeretném még kihangsúlyozni, hogy az embernek a testéhez való joga alapvető. Az abortusz ellenes tv. pedig pont ezt veszi el a nőktől.

Én most kizárólag abból tudok kiindulni, hogy Magyarország az USA-val, Belarusszal és más díszes kompániával abortusz ellenes koalíciót alakított, illetve Lengyelország is forrong jelenleg a rendelet ellen.

Tisztelni kell az életet, de mindenkinek magának kell eldöntenie, nem a parlamentnek meg vadidegen embereknek ítélkezni több millió nő és család életéről.

2020. okt. 30. 19:41
 23/46 anonim ***** válasza:
80%
N*N oka lehet annak, hogy valaki az abortuszt igénybe veszi. Senkinek nincs joga beleavatkoznia ebbe már csak azért sem, mert szinte minden ember más és más körülmények között él, minden embernek más az értékrendje, minden embernek másként működik a szociális érzéke, az önkritikája. Bonus: Így is nyílt a hátrányos megkülönböztetés azok irányába, akik ész nélkül ellenek orrba-szájba - felelőtlenül, - nem kell ezt még tovább pörgetni! Ha egy nő nem érzi magát érzelmileg, anyagilag, társadalmilag stabil helyzetben ahhoz, hogy gyermek neveléssel foglalkozhasson, akkor legyen meg a joga ahhoz, hogy saját szabad akarata szerint dönthessen erről!
2020. okt. 30. 19:53
 24/46 Sunshinedoll ***** válasza:
77%
Egyéni szoc probléma meg döntés, hogy kinek hogy alakult az élete, a megfelelő egészségügyi ellátáshoz viszont mindenkinek joga van.
2020. okt. 30. 20:11
 25/46 anonim ***** válasza:
80%

Alapvető emberi jog, amit sosem a magzat oldaláról kell megközelíteni (mikortól számít embernek, milyen élete lenne, ha megszületne, gyilkosság-e kivenni a nőből, stb) hanem a nő oldaláról, akinek a testéről és az ahhoz való jogáról van szó.

Megalázónak tartom hogy a modern, civilizált világban is megy még a vita arról, hogy lehet-e inkubátornak/gazdatestnek használni egy nőt. Nem lehet.

Abortusz mindig volt és mindig lesz is; amikor pedig a betiltásáról beszélünk, akkor arról beszélünk, hogy az abortuszok orvosok által történjenek-e, vagy otthon, veszélyes házi praktikákkal.

2020. okt. 30. 20:16
 26/46 anonim ***** válasza:
80%

Én semmiképpen sem tiltanám, sőt, nem is korlátoznám.

1. Egy gyereknek nem jó oda születni, ahol nem szeretik.

2. Erőszak áldozatait kegyetlenség arra kényszeríteni, hogy megszüljenek egy erőszakból fogant babát, főleg, ha az erőszak áldozata kiskorú.

3. A már megszületett élet előrébb való egy még meg nem születettnél, tehát ha pl az anya életét veszélyezteti, vagy ha beteg a magzat, de az egész életen át tartó gondozása nyomorba döntené a családot, akkor a már élőkre kell inkább koncentrálni. Persze, szép dolog az áldozat, ha a beteg gyerekedről gondoskodsz így is, de akkor is lesz támasza, ha a szülő előbb meghal?

4. Van, amikor nem jókor jönne a gyerek, és védekezés mellett csúszik be, az nem elvárható, hogy egy pár csak akkor éljen nemi életet, amikor gyereket akar.

5. Aki abortuszra megy, azt tekintsük már annyira felnőttnek, hogy képes felmérni az esetleges egészségügyi kockázatokat is, és el tudja dönteni, hogy számára mi a kisebbik rossz. Az abortusz korlátozásával pont ezt a felelősséget vesszük el.

6. Az abortusz tiltásával növekszik a kétséges biztonságú illegális abortuszok, házi magzatelhajtási praktikák és csecsemőgyilkosságok száma, mert aki nem akar gyereket, az megoldja bármi áron, akkor is, ha a saját életébe kerül.

2020. okt. 30. 20:17
 27/46 anonim ***** válasza:
41%
2020. okt. 30. 20:33
 28/46 anonim ***** válasza:
84%

Ha úgy tetszik, abortuszpárti vagyok.

Nagyon felidegesít, hogy egy fejletlen sejtcsomó (ez az első pár hétben) "élete" többet számít, mint egy kifejlett, felnőtt nőé. Igen, életeket tehet tönkre, ha valakinek akaratán kívül születik gyereke, az meg a pláne, ha a gyerek mellé még súlyosan beteg is.

Vágjátok, hogy a szülés az egyik legfájdalmasabb dolog a világon, és az oda vezető út sem sétagalopp? Senkitől sem lehet elvárni, hogy ezen végigmenjen. Aki igazán szeretne gyereket, az önként vállalja ezt az utat, de aki nem akar gyereket, azt minek rákényszeríteni erre a tortúrára?

2020. okt. 30. 20:56
 29/46 anonim ***** válasza:
76%
Mindig azon kell paráznom, hogy vajon terhes lettem-e, mert pcos beteg vagyok és nagyon ritkán jön meg. Folyamatosan tesztelek és sokat stresszelek rajta. Szerintem a lehető legjobb dolog hogy van abortusz, mert ha nem lenne szerintem szexelni se mernék. Egyrészt félek a szüléstől is másrészt meg soha nem szeretnék gyereket. Remélem soha nem tiltják be, mert emberek tömege menne tönkre .
2020. okt. 30. 20:58
 30/46 anonim ***** válasza:
15%

Én ellenzem az abortuszt, de nem szólok bele abba amit mások csinálnak

Szomorúnak tartom hogy egy nő eldobja a meg nem született gyermekét

2020. okt. 30. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!