Élhetőbbek lettek a mindennapok az óraátállítás óta azzal hogy egy órával korábban sötétedik ?
Attól miért lenne élhetőbb?
Annak biztos akinek semmi élete és otthon ül a sötétben délután 5-től.
Az időzóna szélén vagyunk, tehát nem feltétlen "természetes" a téli. Illetőleg rengeteget változott az életmódunk, később kelünk, később kezdünk a munkában, későn végzünk, kevesebbet vagyunk a szabadban stb. Tehát az életmódunk sem természetes.
A téli időszámítással az a baj, hogy ha állandósítanák, akkor áprilisban, májusban, augusztusban, szeptemberben elvennék az értékes estéket, a szabadban való időtöltés lehetőségét. Az iskolában, munkában lennénk, amikor világos van, és az értékesebb szabadidőnkben lenne sötét. Júniusban, júliusban pedig átaludnánk néhány világos órát és már rég sötét lenne, mire lefeküdnénk.
Már így is eltolódott az életmódunk, nem a nappal kelünk és fekszünk. A nyári időszakban a téli időszámítás alkalmazásával méginkább így lenne.
Afelé mutatna az egész, hogy hazaessünk a tévé elé, mert sötétben mást igazán nem is lehet csinálni.
Harminceves koromig nem volt oraatallitas, es sokkal jobban szerettem, mint az evente ketszer egy-egy het szenvedest, amit az oraatallitas okoz nekem.
Az kevesbe erdekel, hogy teli legyen vagy nyari (a teli a normalis), de hagyjuk vegre abba!!!
Sokan mondják, hogy a téli jobb, mert világosban lehet menni dolgozni, iskolába stb. Mintha téli időszámításnál annyira világos lenne már 6-7 órakor...
Az óraátállítást csak a gazdasági oldalról nézzük. De tud bárki egy jobb kompromisszumos megoldást találni, ahol télen nem későn kel fel a nap, de a nyári "hosszabb" napokat is élvezhetjük? Mert a társadalmi szerepe óriási ezeknek a nyári napoknak, de ez soha sem kerül elő. Szerintem hosszú távon sokkal drasztikusabb lenne a negatív hatása a társasági életre a nyári napokon, ha a téli időszámításra térünk át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!