Miért a városiak és a fiatalok ragaszkodnak leginkább az óraátállítás megtartásához?
"ragaszkodnak leginkább"
Nem kell óraátállítás, a nyárit tartsuk meg, gondolom erre szavaztak többen a fiatalok és a pestiek.
Ennek az az előnye, hogy sokkal jobban kihasználjuk a napos órákat. A nyár ugyanúgy maradna ahogy eddig volt (tehát kb este 9-es sötétedés, és reggel 4:30-5 órás napkelte).
Télen pedig valóban 8:30-9kor kellne a nap, de cserébe még télen is 5-6ig világos lenne! Akár télen is lehetne délután csinálni még valamit napfényben, nem kéne már 4kor koromsötétnek lennie.
Illetve a 8:30-9 órás napkeltéhez: Aki reggel indul melóba, mondjuk 7kor, az ígyis-úgyis sötétben megy be, óraátállítástól függetlenül, viszont a jelenlegi szerint sötétben is megy haza!
Viszont nem értem a sok gondolkodni nem tudó embert aki csak annyit tud rávágni a kérdésre, hogy: "Tartsuk meg a télit mert az az eredeti". Ja, nagyon király lenne, ha nyár közepén már 19:30kor sötét van, illetve másnap 3:30-3:45kor már kel a nap, tehát reggel 7kor már tűző napsütésbe ébredsz...
Múltkor láttam a hírekben, az állítás eltörlését egy időre jegelték, mert a tagállamok nem tudtak megegyezni, szóval lesz még itt bőven óra állítás.
"Én szinte fizikailag rosszul vagyok tőle, hogy négykor sötét van."
Szarügy, mert ha átbabrálják az órát, akkor meg reggel lesz sötét, és akkor meg attól leszel rosszul. Ezen a szélességen ennyi világos óra jut, tologathatjuk az órákat, attól ez nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!