Valóban olyan nagy a nyomor az országban?!
Egész nap dugóban ülök fullos autók között (az enyém sem rossz); a bevásárlóközpontoknál random időpontokban is vadászni kell a parkolóhelyet; ha kaját rendelek, minimum 1-1.5 órát kell várnom, mire kihozzák; hétvégente tele az összes wellness-szálló vendéggel (pedig már nem kevés van belőlük) stb.
És mindez azért, mert akkora...nyomor...van...
Figyelj, az ország háromnegyede minimálbérért dolgozik. A maradék meg eloszlik.
Irreálisak a lakás és albérletárak, irreálisak a gyümölcs, zöldség és húsárak..stb. a fizetésünkhöz képest.
"Mindenki kocsival jár, meg wellnessbe."
Hát nagyon nem így van. Nekünk autónk sincs és wellnessben soha életemben nem jártam, pedig nem vagyunk szegények. Te csak azt hiszed, hogy mindenki oda jár még azzal, amivel te, mert nem mész máshova, nem látod, máshol mi van. Ha például tömegközlekedéssel járnál, akkor látnád, hogy dugig van minden busz, villamos, metró stb. Akkor még azt hinned, hogy mindenki azzal jár, senki nem autóval...
Ja hát ennyi erővel ha én csak Monaco területén élném le az életem, akkor azt hinném hogy az egész világon mindenki cső gazdag.
Vagy ha az Antarktiszon laknék, akkor azt hinném nem él más ember a Földön. Azt mégse úgy van.
Javaslom ne Pest belvárosában meg autópálya-lehajtóin nézelődj, ahol az ország leggazdagabb 10%-a grasszál, hanem menj el mondjuk egy borsodi zsákfaluba vagy valami vidéki tanyára, esetleg ha Budapesten maradsz, nézz szét a Népszínház utcában, Hős utcában meg hasonló helyeken. Utána gyere vissza és írd meg mit láttál. Mindenki Porschéval jár-e pl. Tornanádaskán vagy Nagycsécsen.
Ja, tény hogy vannak rohadt gazdag emberek az országban, meg minden ilyen gazdagra jut 10 aki meg rohadt szegény. Ezért is "igazságos" a jelenlegi kormány: ahelyett hogy próbálná a szegényeket felzárkóztatni, és a gazdagokat sarcolná, pont fordítva: az amúgy is jómódúakat még tovább gyarapítja, kedvezményekkel támogatásokkal, a csóróról meg a gatyát is leszedik, sokaknak rezsire nincs pénze vagy normális kajára. Folyamatosan nyílik az olló. Persze ha a 10 millióból 9 millió emberről nem veszel tudomást, akkora maradék egymillió az tényleg nagy jólétben él.
Ha elmész egy wellnesshotelbe, és ott sokan vannak, abból azt vonod le, hogy jólét van az országban? Ez most komoly?! Ott tömörül a a réteg, aki megteheti. 300 ember ott van, több millió viszont nincs ott.
A megfigyelésed nem reprezentatív, és elég következetlen következtetéseket vontál le.
Én is Székesfehérváron élek, de nem tapasztalok jólétet.
Rengeteg szállás- és vendéglátóhelyen lehet SZÉP-kártyával fizetni.
Autót meg sokan azért tartanak, mert a vízfejen (Budapest és környéke) kívül nehéz lehet nélküle meglenni. Esetenként Budapesten és környékén is nagy segítség.
Ellenben fullos autókat nem nagyon látok, maximum az ürge munkahelye lízingeli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!