Miért él az az emberekben, hogy a "rossz környékeken" nem szabad szemkontaktust létesíteni a "rosszarcokkal"?
Mindig azt hallom, olvasom, hogy ha valaki olyan helyen jár ami nem épp a legbiztonságosabb, pl. éjszaka a Blahán vagy Népszínház utcában vagy Hős utcában, akkor nyílegyenesen, határozottan kell menni, és nem létesíteni szemkontaktust senkivel. Ez utóbbi miben számít? Felételezem a rossz arc anélkül is észreveszi ha teszem azt egy 40 kilós nő mászkál arra, ha akar valamit úgyis utána megy, tök mindegy odanézett-e vagy sem. Szóval ebből a szempontból nem értem ezt a dolgot.
Ui. nekem szerencsére még sose kellett éjszaka ilyen helyeken mászkálni, de ki tudja mit hoz a sors...
Én kiskamaszként szoktam le a szemkontaktusról, nálunk simán elkezdtek az emberrel kötekedni meg üvöltözni a buszon emiatt, mondván "mi a f...t bámulsz???".
Plusz pesten sok a kéregető, akivel ha összenéztek akkor rajtol és elkezd pénzt, cigit, tüzet, időt, vesét tarhálni.
A tekintet már több,,mint a semmi. Rossz környékén semmit se akarj.
Ordította már a pofámba valami cigó, hogy ne nézz rám!
Szóval lehet ez valami szokás, babona, nem tudom.
Én írtam a 4-es választ, mifelénk azért is üvöltözés járt, ha pl. olyan ablakon néztem ki a buszon, aminél ült valaki. Nehéz úgy utazni tömegközlekedésen, hogy senkire de tényleg abszolút senkire ne nézzen rá az ember, a látótérben se legyen senki.
(Akkor még nem voltak okostelefonok, azóta én is inkább abba temetem magam, hogy véletlenül se pillantsak rá senkire.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!