Nem szabad semminek "hiányoznia"? Csak szimplán akarni szabad?
Akinek hosszú: A saját érdekünkben törekedjünk arra, hogy semminek se érezzük a hiányát, mert az csak az akarásnak egy előnytelen formája?
Például párkapcsolatnak, de bármire igaz lehetne, mert ha hiányzik valami az csak kellemetlen, rossz érzés, továbbá függni fogunk attól a valamitől, nem?
De talán párkapcsolatok terén az itélőképességünket is befolyásolhatja, mást választunk mint egyébként, nem hiányérzettel befolyásolva, vagy a másiknak olyan érzése lehet, hogy nem is őt akarjuk, csak a kapcsolat hiányzik. És a másiknak sem feltétlen kellemes, ha valaki "túlzottan" tőle függ.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség a hiányzás, és a "csak szimplán akarom mert jó" között? Ugyanolyan lenne, mintha hiányozna, csak kellemetlen mellékhatások, és előnytelen befolyásoltság nélkül?
Továbbá ide tartozik az elengedni tudás is szerintem, az is összefügghet a hiányzással, ami nem hiányzik, csak egy plussz az életünkben, azt könnyebben engedjük el ha vége, tesszük magunkat túl rajta, ami szintén csak előnyös, nem?
Nehezen tudom megragadni ennek a lényegét, olyan fura nekem.
Kíváncsi lennék a ti véleményeitekre, meglátásaitokra, hozzáállásotokra ezekben a dolgokban.
Vagy már az akarással önmagában gond lenne? Ilyet is olvastam valahol. De hiszen akarnom muszáj a dolgokat, el sem tudom képzelni az életet nélküle, ha nem akarnék semmit, nem történne velem semmi, nem haladnék sehová.
túlságosan belebonyolódsz :/ ha igazán akarod magadban látni a dolgok értelmét akkor úgymond tisztulj le egy picit .. ha hiányzik pl egy régebbi szerelmed az feltétlen nem azért van mert szereted még hanem mert az az érzés hiányzik ami akkor és csak vele volt... hasnonló képpen vagyok néha én is ..de az érzés már ritkábban jön elő és hamar el is múlik....aztán ott van az üresség a "hiány " amire te gondolsz gondolom ...az meg azért van mert keresed még belül a lelkedben h mivel tölthetnéd ki azt az űrt ami most van benned valami okból kifolyólag...az "akarás" a dolog ,tárgy ,személy megszerzése ezektől eltérve máésabb vonalon halad...attól hogy te még akarod azt és akkor vagy azt a múltat ez eltér...ha pl egy múltbéli tárgy után vágyakozol azt akarod/őt akarod akkor az hiányzik kategória mintsem akarás ...
de ha a túl tevést nézzük én 5 éve voltam egy nagyszerű lánnyal néha hiányzik és ahogy irtam az érzés visszajön de már nem őt szeretem csak azt ami akkor volt abban a pillanatban ..valószínűlegesen nálad is ez fordul elő ...de erre a gyógymód ha lesz egy olyan kapcsolatod amely ki tölti azt az űrt ami most benne van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!