Nem szabad semminek "hiányoznia"? Csak szimplán akarni szabad?
Akinek hosszú: A saját érdekünkben törekedjünk arra, hogy semminek se érezzük a hiányát, mert az csak az akarásnak egy előnytelen formája?
Például párkapcsolatnak, de bármire igaz lehetne, mert ha hiányzik valami az csak kellemetlen, rossz érzés, továbbá függni fogunk attól a valamitől, nem?
De talán párkapcsolatok terén az itélőképességünket is befolyásolhatja, mást választunk mint egyébként, nem hiányérzettel befolyásolva, vagy a másiknak olyan érzése lehet, hogy nem is őt akarjuk, csak a kapcsolat hiányzik. És a másiknak sem feltétlen kellemes, ha valaki "túlzottan" tőle függ.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség a hiányzás, és a "csak szimplán akarom mert jó" között? Ugyanolyan lenne, mintha hiányozna, csak kellemetlen mellékhatások, és előnytelen befolyásoltság nélkül?
Továbbá ide tartozik az elengedni tudás is szerintem, az is összefügghet a hiányzással, ami nem hiányzik, csak egy plussz az életünkben, azt könnyebben engedjük el ha vége, tesszük magunkat túl rajta, ami szintén csak előnyös, nem?
Nehezen tudom megragadni ennek a lényegét, olyan fura nekem.
Kíváncsi lennék a ti véleményeitekre, meglátásaitokra, hozzáállásotokra ezekben a dolgokban.
Vagy már az akarással önmagában gond lenne? Ilyet is olvastam valahol. De hiszen akarnom muszáj a dolgokat, el sem tudom képzelni az életet nélküle, ha nem akarnék semmit, nem történne velem semmi, nem haladnék sehová.
Írok még példákat:
- valakinek nincs párkapcsolata, és hiányzik neki, emiatt rosszul érzi magát, de úgy érzi ha lenne, akkor ez elmúlna
- valaki magányos, és hiányzik neki a (megfelelő) társaság
Ilyesmik, igazából bármi, ami miatt rosszul érezheti magát az ember, mert nincs meg neki. Lelki eredetű hiányérzetekre gondolok.
Egyébként rosszul fogalmaztam meg a kérdést, a "szabad" szó helyett az "előnyösebb" jobb lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!