Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális, hogy sokszor kap el...

Normális, hogy sokszor kap el hirtelen a nosztalgia? Miért? Mással is van így? Létezik, hogy nem akarok felnőni? 19/L

Figyelt kérdés

Emlékszem még az általános első napjára. Amikor a kutyáimat vittem sétálni tegnap, szép időben, az illat, a pillanatnyi nyugalom átalános iskola délutánját juttatta eszembe, az udvaron. Elég egy illat, egy nyugis pillanat. Mintha csak tegnap lett volna. Nagy része pocsék volt, de sok szép emlék is van. Időben nem akarnék visszamenni, elég volt egyszer túlélni és megélni. Valahogy, mintha akkoriban nem rohant volna annyira a világ, mint manapság, hogy amikor van időm, akkor is úgy érzem, mintha sietnem kellene, pedig nincs hova. Már megcsináltam egy szakmát, most az érettségit, pedig mintha tegnap lett volna, hogy az iskola folyosóján mentem a barátnőimmel egyik teremből a másikba.

Fel kell nőni, rajta is vagyok az ügyön, néha mégis olyan nehéznek, nyűgnek érzem. Belefáradtam az egészbe, az iskolába, előre a munkába is és abba, hogy életem végéig dolgoznom kell. Arra pedig nem számíthatom, hogy valaha lesz párom. Konkrétan keresem, mi a fene legyen az életemmel, hogy ne csak szükségszerű célok legyenek előttem, hogy ne a híd alatt végezzem. Hiányzik az érzés, hogy tervezgethetek, hogy még messze van, hogy tényleg dönteni kell bizonyos dolgokról.

2020. okt. 11. 19:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Pár napon belül húsz leszek. És egyre többet kap el engem is ez az érzés. Szakmát csinálok, hamarosan végzek vele, az érettségi már megvan. Emlékszem az óvoda első napjára, emlékszem általános iskola ötödik osztályànak első napjára, emlékszem nagyon sok mindenre, amik akkor nagyon rosszak voltak, de mára megszépültek. Vissza nem mennék, vagyis de, de csak szemlélőnek, nem élném át újra.

Sokat eszembe jut az, hogy akkor hol tartottam, és most hol tartok. Ugyanott, pedig rengeteg év eltelt. Egy senki vagyok. Ha nem nosztalgiàzom, akkor a jövőnket töprengek. Mi lesz? A vírus miatt befagyott minden, munka nincs a környéken, tapasztalatom nulla, kétségbe vagyok esve. Azt hiszem ez már a felnőttlét része, és félek, hogy ez már így is marad ez az érzés...

2020. okt. 13. 01:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Jövőmön*
2020. okt. 13. 01:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Velem is vannak ilyenek, de hallod, olyan gyönyörűen fogalamztad meg hogy hihetetlen... Ha írnál egy könyvet, azonnal megvenném az első példányt, ez istenien hangzott!
2020. okt. 16. 17:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!