Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hányan értenek velem egyet a...

Hányan értenek velem egyet a lentebb taglaltakban? (covid-maszk kérdés)

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy elismerem a vírus létezését, nem vagyok fanatikus tagadó. Azonban az intézkedésekkel abszolút nem tudok egyet érteni.

Kezdtük márciusban: iskolák, később éttermek és egyéb szórakoztató egységek bezárása, (totál idétlen) idősáv, boltokban kötelező maszk, kijárási korlátozás, miegymás. Május végére, június elejére (a nyaralgatós időszakra) lazítottunk, szinte minden intézkedés eltűnt, kivéve a kötelező maszk hordása boltokban. Ezt most még jobban szigorítjuk, már tömegközlekedési eszközökön is kell, keményen büntetünk érte, egyesek szerint a maszkot helytelenül hordók még verést is érdemelnének.

Nyáron mindenki maszk nélkül kajált az éttermekben (amúgy most is), egymás szájában voltunk a Balatonban-Adrián-Bulgáriában-akárhol, focimeccseken több tízezren tomboltak - egyedül az olyan fesztiválokat és koncerteket nem lehetett megtartani, ahol esetleg összegyűlhetnek a "lázadó fiatalok" (talán nagyon is jól tudják, mekkora veszélyt jelentenek a hatalomra nézve). Most elmúlt a nyár, varázsütésre berobbant a második hullám (izgiii), és megint megbolondul mindenki.

A kérdésem igazából arra szeretném kihegyezni, hogy mivel - csak az nem látja, aki síkhülye, hogy - az egész egy oltári nagy baromság, miért nem lehet megpróbálni az "ellenoldal" módszereit? Értem ez alatt, hogy álljon vissza minden a régibe, nyerjünk el nyájimmunitást, és a svéd példa alapján közelítsük meg a dolgokat... Miért nem lehet az, hogy aki retteg, az elzárja magát hermetikusan, a többiek pedig élhetik tovább az addig megszokott életüket? Miért mindig az egyik oldalt szivatják, míg a másik röhög a markába?

2020. szept. 28. 20:52
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
68%

"Én voltam már kint a vadonban, és vadásztam azért, hogy legyen élelmem."

Magyarul loptál!

Már ha igaz lenne a meséd, ugyanis minden vad a helyi vadásztársaság tulajdona.

2020. szept. 29. 10:36
 32/37 anonim ***** válasza:
62%

Vadorzókat fogtak el Szabolcsban.

Kérdező! Ez is te vagy?

[link]

2020. szept. 29. 10:40
 33/37 anonim ***** válasza:
22%
"Amikor azt hallom valakitől, hogy nem igaz, hogy ezt a kis kellemetlenséget nem lehet elviselni, hogy néhány helyen maszkot kell hordani, azok figyelmébe ajánlanám e sorokat. Kis kellemetlenségnek azt érzem, amikor évente egyszer influenzás vagyok és emiatt egy hétig taknyozok és köhögök. Az már nem kis kellemetlenség, hogy már fél éve (és még ki tudja, meddig majd?) mindenhol betegként kezelnek, maszkot hordatnak, befürdetnek, mint egy műtőorvost, az emberek az utcán elugrálnak előlem a járdán, ha közelebb éreznek két méternél (pedig nem hiányzik a fél arcom). Nem kis kellemetlenség, hogy nem mehetek akármikor akárhova, ha úgy tetszik, akár külföldre is, majd ha hazautazom, akkor két hétre bezárnak, mint egy állatot, vagy jó pénzért kiválthatom két negatív teszt birtokában. Lassan már ahhoz is két negatív teszt kell, hogy az ember megpuszilja a saját gyermekeit, mikor elindulnak reggel iskolába (ja, nem is, hiszen az iskolát bezárták, mert 1 tanuló pozitív volt a 300-ból, bár tünetmentes, de hát fertőzhet...) Leginkább pedig az nem kis kellemetlenség, mikor néhány ismerősöm maszkos profilképet tesz ki, azt mutatva, hogy ő mennyire irtózatosan felelősségteljes. Elmondanám, hogy az elmúlt évtizedekben sem volt tiltva a maszk használat, mégsem hordta senki (vagy csak én nem láttam?). Most meg, mintha egy csomó ember titkos vágya vált volna valósággá, nemhogy legalizálták a maszkot, hanem kötelezővé is tették. Igen, ennek pedig valaki szó szerint örül, már gyermekkorában az oviban is maszk volt a jele és most beteljesedett az álma, mindenkin látja ezt a remek eszközt és maga is mosolyogva hordja (de a mosolyát sajnos többet már nem látjuk a maszk alatt). Végezetül nem kis kellemetlenség, hogy ezek az emberek eddig pont le se tojták, hogy influenzaszezononként világszerte kb. 500 ezer ember (döntő többségében ugyanúgy nagyon idős és nagyon beteg ember) hal meg az "influenzaszerű megbetegedések szövődményeivel összefüggésbe hozhatóan", nem hordtak maszkot. Nyújtsa fel a kezét az összes ember, aki be van oltva influenza ellen és nem azért oltatta be magát, hogy ő maga ne legyen influenzás, hanem mert úgy gondolta, beoltatja magát, így nem kockáztatja nagyon idős, nagyon beteg emberek életét világszerte! Biztos rengetegen vannak, akik ilyen derék emberek, na ők okoskodhatnak nekem nyugodtan, hogy milyen felelősségteljesek és legyek én is az... Majd idén télen, ha elkezdődik az influenza szezon (bár ki tudja, maszk alól terjed-e majd, ugye...), senki sem mer köhinteni nyilvánosan, nehogy miatta zárják be a munkahelyét két hétre, meg az összes ismerősét karanténba, szerintem ez sem kis kellemetlenség. Az sem lesz kis kellemetlenség, ha majd náthás vagy és nem veheted le a maszkod, amíg nem szállsz le, hogy kifújd az orrod, vagy tüsszents egyet... Na megyek, felszállok egy buszra, ahol van 42 ülőhely és 41 álló, mindez 40 négyeztméteren és egész nap full tele jár így a busz. De beteg tuti nem lesz többé senki, hiszen maszkban vagyunk, igaz?" (ismeretlen szerző)
2020. szept. 29. 10:53
 34/37 anonim ***** válasza:
90%

A kérdés kiírója don_mateo nevű felhasználó privátban azzal fenyegetőzik, hogy hátulról tarkón lövi az embereket!

Ennyit az értelmi képességéről. A többit mindenki döntse el maga, mennyire hiteles egy ilyen ember és társai!

2020. szept. 29. 11:04
 35/37 anonim ***** válasza:
31%

Hermetikusan zárják el az emberek magukat évekre? És addig miből élnek szerinted?

Ha vállalod, hogy havi legalább 300 ezer forintot átutalsz a számlámra, én még ma felmondok és otthon maradok évekig!

Ha nem vállalod, akkor ne okoskodj!

2020. szept. 29. 11:11
 36/37 anonim ***** válasza:
52%

33: Boohoo szegényke érzéseit megsértették mert nem mennek közel hozzá az emberek. Mindjárt megszakad a szívem.

És megint jönnek az influenzával....

Hányszor kell elmondani hogy ez NEM csak sima influenza, sokkal könnyebben terjed és szövődményei lehetnek nagyon könnyen? Igen, az az egy tünetmentes gyerek is fertőző.

2020. szept. 29. 14:15
 37/37 anonim ***** válasza:
26%

Jajj, te szegény, fuldokolsz a maszkban? Nem is értem, a sebészek hogy nem haltak még ki, amikor rajtuk minden nap 10+ órákig maszkban kell dolgozni és ez így volt a járvány előtt is..

És amúgy mutatnál bármilyen hiteles forrást, ahol arról írnak, hogy a maszk semmit sem véd? Tudtommal mióta maszkot hordunk, jelentősen lecsökkent az egyéb kórokozók által megbetegedettek száma is az előző évekhez képest. De amúgy ja, biztos sikeresen biztosít más vírusok meg baktériumok ellen is védelmet a maszk, csak a koronavírus tudja varázslatos módon kidodge-olni azt.

Egyébként kiváncsi vagyok, mikor jössz rá arra is, hogy aki igazán fél a vírustól, az ilyenkor ki tudja bírni éttermezés még kocsmázás nélkül és kerüli az ilyen helyeket.

2020. szept. 29. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!