Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hányan értenek velem egyet a...

Hányan értenek velem egyet a lentebb taglaltakban? (covid-maszk kérdés)

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy elismerem a vírus létezését, nem vagyok fanatikus tagadó. Azonban az intézkedésekkel abszolút nem tudok egyet érteni.

Kezdtük márciusban: iskolák, később éttermek és egyéb szórakoztató egységek bezárása, (totál idétlen) idősáv, boltokban kötelező maszk, kijárási korlátozás, miegymás. Május végére, június elejére (a nyaralgatós időszakra) lazítottunk, szinte minden intézkedés eltűnt, kivéve a kötelező maszk hordása boltokban. Ezt most még jobban szigorítjuk, már tömegközlekedési eszközökön is kell, keményen büntetünk érte, egyesek szerint a maszkot helytelenül hordók még verést is érdemelnének.

Nyáron mindenki maszk nélkül kajált az éttermekben (amúgy most is), egymás szájában voltunk a Balatonban-Adrián-Bulgáriában-akárhol, focimeccseken több tízezren tomboltak - egyedül az olyan fesztiválokat és koncerteket nem lehetett megtartani, ahol esetleg összegyűlhetnek a "lázadó fiatalok" (talán nagyon is jól tudják, mekkora veszélyt jelentenek a hatalomra nézve). Most elmúlt a nyár, varázsütésre berobbant a második hullám (izgiii), és megint megbolondul mindenki.

A kérdésem igazából arra szeretném kihegyezni, hogy mivel - csak az nem látja, aki síkhülye, hogy - az egész egy oltári nagy baromság, miért nem lehet megpróbálni az "ellenoldal" módszereit? Értem ez alatt, hogy álljon vissza minden a régibe, nyerjünk el nyájimmunitást, és a svéd példa alapján közelítsük meg a dolgokat... Miért nem lehet az, hogy aki retteg, az elzárja magát hermetikusan, a többiek pedig élhetik tovább az addig megszokott életüket? Miért mindig az egyik oldalt szivatják, míg a másik röhög a markába?

2020. szept. 28. 20:52
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
52%
Sajnalom, de azokbol amiket leirtal szerintem nagyon buta lehetsz. :( Neked hiaba valaszolunk barmit is, ugyanazt az ertelmetlen gondolatmenetedet hajtogatod. Szerintem el sem olvasod, fel sem fogod, hogy a tobbiek miket irnak. Nem is akarsz rajta elgondolkodni.
2020. szept. 28. 22:04
 22/37 anonim ***** válasza:
59%

Úristen, hogy te mekkora egy rinyapina vagy, sírdogálj már kisgyerek, mert fel kell venni egy kuva maszkot!

Igen, lehet hogy vannak akik nem értenek vele egyet (tegyük hozzá, ez a hangos kisebbség), de M.o. Kormánya hozott egy jogszabályt, amit be kell tartani, téma lezárva!

Ez olyan, mikor KRESZ-ben elő van írva a biztonsági öv használata, sokan nem szeretik, mégis bekötik magukat, különben meg lesznek büntetve!

De nem jönnek ide sírni, hogy eddig én bekötöttem magam, mostantól ne kösse be magát senki! Brühühü!

Jogodban áll neked is nem hordani maszkot, de akkor vagy ki leszel dobva, vagy meg leszek bírságolva. Ha nem tetszik a rendszer, lehet takarodni Afrikába. Viszlát!

2020. szept. 28. 22:06
 23/37 anonim ***** válasza:
62%
Öcsém, világjárvány van, de neked a legnagyobb problémád hogy nem mehettél nyáron koncertre?? Hát húzzál már a fas.zodra!!!
2020. szept. 28. 22:08
 24/37 anonim ***** válasza:
16%

Ezt látod kell

[link]

2020. szept. 28. 22:44
 25/37 A kérdező kommentje:

Akkor én vagyok a buta. Legyen.

#22: ti sírtok, hogy "megöltök, ha nem hordotok maszkot". Én voltam már kint a vadonban, és vadásztam azért, hogy legyen élelmem. Elég sokszor vadkempingezek, van, hogy több hétig. Szerintem neked kéne inkább kipróbálni, milyen az, mikor nem elég, hogy felhúzol egy nyomorék szövetdarabot arra a retkes nagy pofádra, hanem magad szenvedsz meg az élelemért, te senkiházi kutya.

#23: igen, a fentebb említett körülmények mellett ez probléma. Ki is az, aki nem olvas, kedves #21? A maszkos, vagy a nem maszkos?

2020. szept. 29. 00:03
 26/37 A kérdező kommentje:
2020. szept. 29. 00:15
 27/37 anonim ***** válasza:
64%

Nem értem, hogy mi olyan borzasztó ebben az őszi időben, ha maszkot veszel fel ott ahol ez elő van írva. Bolti eladó vagyok és mégis kibírom.

Kíváncsi vagyok, hogy akkor is ugyanez lenne a véleményed ha a szüleid/nagyszüleid/testvéred a lélegeztető gépen lenne.

2020. szept. 29. 06:56
 28/37 anonim ***** válasza:
65%
Ha kibírtad a vadonban kibírod egy nyamvadt maszkban is. Ha tényleg ott éltél volna akkor valóban tudnád hogy EZ nem szenvedés.
2020. szept. 29. 07:24
 29/37 anonim ***** válasza:
66%

Igazából semmi indokod nincs. Rajtam kb napi 10-15 percet van egy ffp2-es maszk. Egy komolyabban tényleg nehezebb levegőt venni, de képzeld el, hogy valakik napi szinten 6-8 órát hordják, sőt én is dolgoztam olyan helyen ahol az kellett, mert olyan porban végeztem nehéz fizikai munkát.

Ezek a könnyű egyszerhasználatos maszkok szinte semmik. De az a doki vagy műtős se panaszkodik, akinek amúgy is viselnie kellett eddig is. Sőt vannak olyan gyárak is, pl ahol steril termékéket csinálnak, ahol szintén kötelező.

Az átlag buszozó ember meg az 1 órába bele akár pusztulni.

Ezt a vírust nem ismerjük eléggé, tudom régen is volt korona, de ez egy vírus család, azon belül van megannyi típus. Erről alig tudunk valamit, főleg a hosszú távú szövődményeiről. Lehet egy kis köhögéssel meg gyengeséggel átmegy az emberek nagy részén, de ki tudja milyen nyomot hagy a szervezetbe. Én is 30 éves vagyok, szeretnék még élni, jobb esetben van még 50 évem, szeretném viszonylag jó állapotban tölteni, szóval inkább felveszem arra az időre a maszkot és "szenvedek".

2020. szept. 29. 07:29
 30/37 anonim ***** válasza:
69%

#1-esként leírtam, hogy -a kérdésed alapján- sajnos teljesen hülye vagy.

A válaszaiddal ezt teljesen megerősítetted bennem.

2020. szept. 29. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!