Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hányan értenek velem egyet a...

Hányan értenek velem egyet a lentebb taglaltakban? (covid-maszk kérdés)

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy elismerem a vírus létezését, nem vagyok fanatikus tagadó. Azonban az intézkedésekkel abszolút nem tudok egyet érteni.

Kezdtük márciusban: iskolák, később éttermek és egyéb szórakoztató egységek bezárása, (totál idétlen) idősáv, boltokban kötelező maszk, kijárási korlátozás, miegymás. Május végére, június elejére (a nyaralgatós időszakra) lazítottunk, szinte minden intézkedés eltűnt, kivéve a kötelező maszk hordása boltokban. Ezt most még jobban szigorítjuk, már tömegközlekedési eszközökön is kell, keményen büntetünk érte, egyesek szerint a maszkot helytelenül hordók még verést is érdemelnének.

Nyáron mindenki maszk nélkül kajált az éttermekben (amúgy most is), egymás szájában voltunk a Balatonban-Adrián-Bulgáriában-akárhol, focimeccseken több tízezren tomboltak - egyedül az olyan fesztiválokat és koncerteket nem lehetett megtartani, ahol esetleg összegyűlhetnek a "lázadó fiatalok" (talán nagyon is jól tudják, mekkora veszélyt jelentenek a hatalomra nézve). Most elmúlt a nyár, varázsütésre berobbant a második hullám (izgiii), és megint megbolondul mindenki.

A kérdésem igazából arra szeretném kihegyezni, hogy mivel - csak az nem látja, aki síkhülye, hogy - az egész egy oltári nagy baromság, miért nem lehet megpróbálni az "ellenoldal" módszereit? Értem ez alatt, hogy álljon vissza minden a régibe, nyerjünk el nyájimmunitást, és a svéd példa alapján közelítsük meg a dolgokat... Miért nem lehet az, hogy aki retteg, az elzárja magát hermetikusan, a többiek pedig élhetik tovább az addig megszokott életüket? Miért mindig az egyik oldalt szivatják, míg a másik röhög a markába?

2020. szept. 28. 20:52
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
65%
Akkor mi is a bajod, kérdező? Te is szenvedést javasolsz a másiknak, logikus, hogy szerintük meg te szenvedj.
2020. szept. 28. 21:24
 12/37 A kérdező kommentje:
Mit nem bír el az egészségügyünk? Azt a száz "koronást", aki lélegeztetőgépen fekszik? Mert például ha valakinek sürgős gerincműtétre lenne szüksége sérv miatt, az most esélytelen - nem korona, ugyebár.
2020. szept. 28. 21:24
 13/37 A kérdező kommentje:
Az egyik oldal már épp eleget szenvedett. Cseréljünk, nézzük meg, hogy esik a másiknak.
2020. szept. 28. 21:25
 14/37 anonim ***** válasza:
67%
Mit "szenvedtél" te? Oh wow, nem jó maszkot viselni, mekkora nagy szenvedés, inkább haljon meg az aki elkapja tényleg, neked a rosszabb. Ha be lettek volna tartva a nyamvadt előírások és a kormány nem lenne ennyire töketlen már rég integetnénk a vírusnak messziről de neeem valakinek mindig nyavalyogni kell.
2020. szept. 28. 21:28
 15/37 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, ha már kérdést írsz ki, próbáld meg értően végig olvasni a neked szánt válaszokat (nem csak, amit én írtam). Esetleg nyitottan hozzáállni a témához, ha már mások véleményét kéred ki. Köszi. Mondjuk enélkül is elég komoly bajok vannak nálad, érdemi párbeszéd vagy vita helyett mindenki "síkhülye" és "röhög a markába", aki nem ért veled egyet. Az meg, hogy szenvedést kívánsz másoknak, szintén nagyon cuki.
2020. szept. 28. 21:31
 16/37 anonim ***** válasza:
70%
Mégis mivel vagy szivatva? Azzal, hogy maszkot kell bizonyos helyekre felvenned? Ez legyen a legnagyobb problémád az életben! Örülj, hogy nem lélegeztetőgépet!
2020. szept. 28. 21:35
 17/37 anonim ***** válasza:
69%
maszkot kell felvenni. ennyi. ez az egyetlen korlátozás szinte. bele ne halj. lmfao. Épp a válság elkerülése miatt váltottak taktikát, te ökör.
2020. szept. 28. 21:42
 18/37 anonim ***** válasza:
65%
Most tenyleg az a problemad, hogy be kell tartani par ovintezkedest? Milyen szenvedesrol beszelsz te? Most tenyleg az a borzaszto nagy szenvedesed, mert fel kell venned egy cseszett maszkot? Az elottunk levo generaciok haborukat eltek meg, es neked csak annyi lenne a feladatod, hogy felvegyel egy maszkot, amugy meg tenyleg rohadt kenyelmes vilagban elunk. En egeszseges voltam, semmi bajom nem volt es fiatal vagyok, de amiota elkaptam, honapok (!!!) ota szenvedek ezzel a szrral. Ugyhogy legyszives huzz fel a fejedre egy cseszett maszkot es tartsd be a "hatalmas szenvedessel" jaro ovintezkedeseket meg par honapig. Koszi:)
2020. szept. 28. 21:43
 19/37 A kérdező kommentje:

Az a nagy bajom, hogy az egész maszkabál egy értelmetlen dolog! Ezerszer bizonyították, hogy SEMMIT nem véd, még az elején her majesty Cili is elmondta ezt. Most már persze mást mond, és mindenki megy fejjel a falnak, mint a birkák...

Dettó ugyanaz, hogy focimeccset lehetett tartani, nekem meg 4 koncertet mondtak le nyáron. Mindkettő egy és ugyanazon sémán működik, az egyiket mégsem lehetett - hol a logika?

És akkor ezt tovább vetítve, kocsmákban és éttermekben tömörülhetnek az emberek maszk nélkül, a boltban meg szinte megvernek, ha nem húzod az orrodra?? Ész, hová mész...

Az meg már hab a tortán, mikor 100/500 alatt nem fertőz, vagy 11 után fertőz csak.

Logikátlan az egész, és ezen tényleg csak az nem lát át, akinek több a füle, mint az IQ-ja. És ez zavar a legjobban; hogy annyi, de annyi birka ember van, hogy a homo sapiens sapiens tényleg megérett a pusztulásra.

2020. szept. 28. 21:56
 20/37 A kérdező kommentje:
100/500 fő*
2020. szept. 28. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!