Szerintetek szánalmas, hogy így gondolkodom?
PhD hallgató vagyok, ami durván 140 700 ft/hó ösztöndíjat jelent. Semmire nem elég konkrétan. Van saját lakás, de ha befizetem a számlákat, eszem, szórakozom, stabilan elmegy 120 ezer ft egy hónapban.
Szingli nő vagyok, pszichológián végeztem, ami nem egy olyan szakma, amivel egyik napról a másikra tisztességes fizetést keres az ember (ami nettó 250 felett indul). Nincsenek nagy igényeim, szülőkkel se nyaraltunk minden évben (így a spórolásból tudtak nekem lakást venni, igaz, nem pesti vagyok), de ha mondjuk összejönnék valakivel, aki szintén pszichológus, jó 10 évig nem fogunk keresni nettó 400 ezer ft-ot havonta ketten, amire nem nagyon lehet olyan álmokat szövögetni, mint panelból kiköltözés, két gyerek, stb.
A szüleim is panelban kezdték, tudom, de ők vállalkozók, nem kellett soha állami szférában dolgozniuk, és nekem olyan kellemetlen, hogy ennyi év és megannyi pénz pszichológussá válni, közben meg nem kifejezetten egy pénzes szakma (bölcsész szinten az, meg sok máshoz képest is, de értitek, nagyon sokat kell érte tenni).
Szóval én úgy érzem meg vagyok lőve, mert nem tudom, hogy találjak párt. A BTK nem az én világom, ha olyasvalakit szeretnék, aki kellően intelligens, és ketten keresünk annyit, hogy néha még nyaralásra is fussa belőle, plusz a két gyerek. Már eleve az is érvágás egy szerényebb családból érkezett férfinek, hogy én kaptam egy lakást otthonról. Persze tudom, van, akinél ez nem gond, de sok férfi önbecsülésének nem tesz jót annyira.
Azonban nem vagyok egy társasági lény, nem látom, hogy ismerkedhetnék egyáltalán bárkivel, aki nem ezen a területen dolgozik, vagy egyáltalán hajlandó rám nézni, stb.
Van egy srác haverom, aki kinevetett, mikor felvetettem neki, hogy nem lenne rossz, ha olyan párom lenne, aki nálam azért jobban keres. Neki még annyi fizuja sincs, mint nekem itt a PhD-n és nem nagyon lát rá kilátást, hogy ez változni fog. Pedig ő szeretné eljegyezni a barátnőjét, de tudja, hogy nem tudna eltartani egy családot.
Szóval hazugság lenne azt mondani, hogy csak a nőket zavarja ez a kérdés, a férfiak is szeretnének megbízhatónak és családfenntartónak tűnni.
Persze nyilván nem a pénztárcája alapján kell megválasztani a párunkat. De én annyit nem fogok keresni, mint anyum, és ez zavar. :/ Nem szeretnék kevesebbet adni anyagiakban szülőként, mint az én szüleim. De lehet ez nagyon önző gondolkodás a részemről.
A lényege a mondandódnak, hogy eddig a szüleid tartottak el,
most meg jöjjön már egy pasas aki eltart a további életed során.
Minnél több olyan ember életébe látsz bele akinek problémája van az élettel, annál inkább szeretnéd, náluk jobban, bölcsebben vezetni a saját életedet.
Minnél többet tanulsz annál inkább próbálsz az eszedre támaszkodni.
De nincs tökéletes ember.
Nincs tökéletes élet.
Ha megtaláltad a lelki társad, és az őszinteségét nem becsülted annyira, hogy átgondold, érdemel-e mégegy esélyt? (Ha átgondoltad, akkor bocsánat) Akkor lehet, hogy nehezen fogsz párt találni, mert minden embernek vannak erősségei és gyengeségei. Ha szeretném, hogy valaki megbocsájtsa az én gyengeségeimet, akkor készen kell àlljak, hogy csak akkor leszek alkalmas társ, ha készen állok a másik gyengeségeit én is megbocsájtani.
Ha megadsz mindent egy gyereknek amyagilag, lehet nem marad elég idő arra, hogy Veled legyen és szeretet kapjon.
Az utóbbira a gyerekeknek és a felnőtteknek is nagyobb szükségük van mint a sok pénzre.
Nem tanácsolom, hogy a terveid megvalósulása legyen a párválasztás elsődleges szempontja. Legyen egy olyan társad aki kiegészít, akivel kiteljesedik az életed. Akit Te boldoggá szeretnél tenni, és aki Téged is boldoggá szeretne tenni önmagával. Egy ilyen társsal, átjuttok együtt az élet minden nehézségén.
"Egy ilyen társsal, átjuttok együtt az élet minden nehézségén."
Ha van elegendő pénze a pasasnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!