Miért nem sikerül semmi?
Olyan érzésem van, hogy az utóbbi fél évben semmi sem sikerül, és egyre depressziósabb vagyok emiatt. Korábban nagyon optimista ember voltam, bármi rossz történt, csak előre néztem és azon dolgoztm, hogy a legtöbbet hozzam ki az adott szituációból.
Viszont ennek az egész vírus-dolognak köszönhetően elvesztettem minden barátomat, senkit egyáltalán nem érdekelt, mi van velem, én egy ideig próbálkoztam, de megszakadt mindenkivel a kapcsolatom. Mivel idén felvételiztem egyetemre, nagyon vártam, hogy új barátokat szerezzek, de ez sem sikerült.
Sajnos nem vettek fel oda, ahova szerettem volna, pedig csak pár ponton múlt... az egyetem ahova most járok pedig teljesen online indult, és egész félévben az marad, tehát esélyem sincs barátokat szerezni, vagy kimozdulni itthonról. Egész nap itthon ülök, teljesen depresszióssá tett ez az állapot.
A másik, hogy tavaly nyáron elkezdtem csinálni a jogosítványt. 1 évvel ezelőtt meg is lett a KRESZ vizsgám igaz, második próbálkozásra csak. El is kezdtem vezetni, de rettenetes oktatót fogtam ki. Nem tudtam, mások milyenek, így úgy voltam vele, levezetek egy 40 órát, levizsgázom és ennyi. 50-60 óránál voltunk nagyjából márciusban, amikor jött a vírus, 3 hónapos kihagyás... közölte az oktatóm, ő nem oktat a vírus miatt, ezért kerestem egy új oktatót (szerencsére), és nála folytattam a vezetést június végén. Augusztus végén elvitt vizsgára, akkor voltam 70 óránál. Nem voltam túl magabiztos, ezért sajnos megbuktam. Ma mentem a második vizsgára, majdnem 90 órával, és ismét megbuktam. A legnagyobb problémám az, hogy kifogtam a legjobb vizsgabiztost, megengedte, hogy útvonalat, parkolást válasszak, és csomó dolgot el is nézett neke. Viszont mégis sikerült megbuknom, saját hibámból, mert figyelmetlen voltam. Azt mondja mindenki, csak gyakorlás kérdése, de 90 óránál már mit gyakoroljak? Nagyon rosszul érzem magam emiatt is, szegény szüleim is sajnálom, hogy ennyi pénzt belém ölnek (vezetés, egyetem stb.) és mégis csalósást okozok nekik.
Attól, hogy online indult az egyetem, nem kell remeteként élned. Gondolom van valami közös csoportotok, vagy más ahol el tudod érni szaktársaidat/csoptársaidat, írj oda, hogy nem e lenne kedvük kimozdulni valamerre, beülni egy filmre egy sörre vagy valami. Így, hogy 11-kor zár minden, nálunk még a teljesen "jó gyerekek" akik sosem járnak sehova is eljöttek velünk pl. egy koliépítő sörözésre, mert tudták, hogy nem lesz hajnalokba nyúló ocsortánykodás. Próbálj meg te is szervezni valamit, lehet a többiek is csak valami hasonlóra várnak.
A jogsi meg tényleg csak gyakorlás kérdése :) Van akinek jobban megy van akinek kevésbé. Bár gyanítom nálad inkább a stressz ami miatt nem jön össze nem a tudás. Próbálj meg vezetések előtt megnyugodni, nagyon sokat segít. Mindig figyelj legalább 2 táblával előre, hogy tudd mi lesz a helyzet utána, tehát kb. építsd fel magadban mindig egy lépéssel előre az útvonalat. Ha kicsit elszúrsz valamit, ne pánikolj, lehet észre sem veszi a vizsgabiztos ha tovább vezetsz nyugodtan. Ellenben ha látja rajtad a pánikot tudni fogja hogy valami nem okés és megállít vagy hibavonalat ad. Szüleid miatt pedig ne aggódj, ha nem tudnák/akarnák nem finanszíroznák neked. Nem azzal okozol nekik csalódást ha próbálkozol, mert az dícsérendő dolog és sikerülhet is utána a vizsga. Azzal okoznál ha feladnád az egészet. :)
Hű, kérdező, én teljesen átérzem a helyzetet. Az egyetemre azt a tanácsot tudom adni, hogy megszerzed a diplomát, és mesteren azt tanulod, amit szeretnél. Nálunk gazdasági témájú mesteren sokan vannak, akik bölcsész alapszakot végeztek.
"Azt mondja mindenki, csak gyakorlás kérdése, de 90 óránál már mit gyakoroljak?"
Nem, innentől már csak figyelem és szerencse kérdése. Sajnos mindkettő közrejátszik... A 60. óra, és 3 bukott vizsga után tudom. (Hozzátartozik, hogy én is váltottam oktatót, de nem a vírus miatt, hanem azért, mert megbízhatatlan volt, és sajnos vele voltak a vizsgáim.)
Meglett egyébként azóta?
Hogy vagy, kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!