Mire gondoltok amikor megláttok egy fiatal huszonéves párt két kicsi babával?
Gondolok itt úgy a helyzetre, hogy szembe jönnek veletek az utcán, plázába...
(A húszas éveik elején 22-23 évesek)
Igen, pontosan ezért érdekel, hogy más hogy tudja fiatalon felépíteni az életét, hogy inspirálódjak belőle, hátha tanulok valamit. Abszolút nem volt rosszindulat az írásom mögött. Más zsebében meg nem turkálok,
Ezért nem kérdezek erről soha senkit, így kiírtam hát egy anonim oldalra magamból :D.
18 évesen egy induló céghez kerültem (ide fektettünk be pénzt is) irodai munkára. Mivel kevesen voltunk, ezért egyértelműen könnyebb volt előre lépni. 21 évesen irodavezetőként mentem el szülni. Gyerek mellett is néha bevállalok egy-egy munkát a cégnél. A férjem programozó, az apja is foglalkozott ezzel egy ideig, de aztán másban helyezkedett el a régi munkáit meg odaadta a fiának. 16 éves kora óta ezt tanulja. Főleg úgy támogattak minket a szüleink, hogy amit 16 éves korunktól diákmunkával megkerestünk pénzt, mindent félre tudtuk rakni. Illetve férjemnek fizették a jogsi felét. Utána szerencsénk volt, hogy jól választottunk munkahelyet.
A cégbe befektette pénzünk pedig megtérült (bár ezt se lehetet előre tudni, csak reménykedtünk, hogy akkor jó döntést hoztunk).
Ha látszik rajtuk, hogy kis elhanyagoltak, szeretetlenek (a szülők is) akkor nagyon sajnálom őket...mi vár még rájuk...
Ha egy vidám fiatal család és úgytűnik, hogy egzisztenciálisan és mentálisan is rendben vannak, akkor nagyon jó érzés nézegetni őket egy pár pillanatig.
Én örömmel, nem "csodálkozással" nézem meg a kisgyerekes fiatalokat, különösen ha sugárzik róluk, hogy örülnek a gyermekeiknek. Így legalább ezek a gyerekek megkapják az esélyt, hogy kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak. Örülök, hogy Nekik összejött. Én is szívesen szültem volna fiatalon: nem jött össze. Számomra szívet melengető látni, hogy fiatalok milyen figyelemmel, gondoskodással fordulnak a kicsik felé.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy Téged sokkal fiatalabbnak néznek a korodnál és azért "csodálkoznak". Egy alacsony növésű és mindig kislányos arcú ismerősöm pl. úgy járt, hogy egyetem után szült és amikor a 2-4 éves gyerekeivel a játszótéren ücsörgött, odajött hozzá egy megmondónéni és jól megmondta, hogy magának még az iskolapadban lenne a helye...! Ma valahogy nagyon nehéz lett jól besaccolni az életkorokat, tizenévesek sminkelik magukat harmincasnak, harmincasok tudnak minden igyekezet nélkül húszasoknak látszani.
A fogalmazásodon látszik, hogy tanult és gondolkodó ember vagy, teljesen hihető, hogy képes vagy megállni a lábadon fiatalon is, nincs szükséged arra, hogy mindent aládtoljanak. Vagyis nagyon valószínű, hogy a képességeidnek, elköteleződésednek sokat köszönhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!