Támogatnátok, hogy kortól függetlenül közmunka járjon
azért, ha valaki graffitizik? Tehát ha mondjuk csinál egy
100.000 ft-os kárt, akkor minimum a dupláját meg kell,
hogy közmunkával térítse, melyet ha nem tesz meg, akkor
börtön.
Gyerekkoromban azt hittem, hogy javítsa meg saját kezüleg, de akkor még kis butus voltam. Ne saját kezüleg kezdje festegetni a házam falát, se a kocsimat! Milyen lesz az? Gyári?
Csinálja hozzá értő festő, felújító, vagy épp fényező, akiben én megbízok és jól is csinálja. Ne gyakoroljon rajta a hülyegyerek! Az ő dolga az, hogy kifizesse a szakember számláját, meg az én költségemet, esetleg a bíróság költségét. Mindent ami az ügyben miatta felmerül.
Majd ha nagyobb lesz, ugyanígy vigyáz a sajátjára és nem enged a kocsijához, a házához kóklerokat.
2020. szept. 18. 11:52
Nem egyértelműen nem támogatnám, mivel a graffiti nem bűn hanem művészet. Sajnos a falfirka,az ostoba taggerek és a graffiti annyira összeolvadt a köztudatban, hogy már a falra történő alkotások mindegyikét is ellenzik. És ez nem helyes! Mert ennek a lényege pont az, hogy megmutassa azt a világnak, névtelenül,amit ma már nem tudna, ebben a formában megtenni. Mindegy,hogy pozitív vagy negatív véleményt kap az alkotása,mert a művész ezt már nem fogja tudni,neki elég az is ha csak megnézik,amit az internet magányos világában nem tud,olyan önzetlenül megmutatni, mint hírnév és bármiféle pénzkeresési ok nélkül. Én inkább segíteném őket és több teret adnék, ennek a csodának,mert nem kell hozzá múzeumokba járni,nem kell hozzá órák hosszat ülnöd a gép előtt,csak kimenni az utcára,sétálni és élvezni az ingyenes látványt.
2020. szept. 19. 22:35
Csak míg minden normálisra, mert azt nem vitatom tényleg vannak olyanok akik művészek, és képesek olyat alkotni amit csodálnak az emberek, de szóval amíg minden ilyenre jut 100 olyan akiknek annyi megy, hogy feliratokat, meg hasonlókat fessenek fel, addig nem fog változni a megítélésük.
2020. szept. 19. 22:37
Még ha művészi szépséggel alkot, akkor se magán- vagy köztulajdonon élje ezt ki...
Vannak erre kijelölt helyek.
2020. szept. 19. 22:41
Én az összes firkálót elvitetném a rendőrséggel
Össze vissza rajzolgat a munkakerülő banda
Majd a börtönben megtanítanák kesztyübe dudálni.
2020. szept. 19. 22:43
[link]
Erre pl én is azt mondtam, hogy igen, egy szép gesztus szép megvalósítása, attól független hogy graffiti, más kérdés, hogy azóta úgy tudom ezt is lefujkálták szövegekkel miegymással.
2020. szept. 19. 22:46
De fogjátok már fel,hogy nincseneK, mert csak EGY ilyen hely van és ez itt a probléma. Elítélitek és kiszorítjátok,sőt brutálabbnál brutálabb módszereket írtok az eltávolításukra,pedig csak alkotni akarnak. Ti meg eltörnétek mindkét kezét,mert fújni mert az aluljáróba, vagy egy hangszigetelő falra,a sínek mellett... Van különbség a kettő között és az sokkal súlyosabb.
2020. szept. 19. 22:51
Kit érdekel, hogy milyen művészi valami. Ráadásul azt kinek lenne joga eldönteni. A kérdés csak annyi, hogy senki ne változtassa meg önhatalmúlag más tulajdonát a sjaát kedve szerint. Ez egyszerű, mert rongálás. Teljesen mindegy, miért teszi, meg, hogy szerinte, vagy ajkár mások szerint szebb lesz-e. Nem más dolga eldönteni, hanem csakis a tulajdonosé, hogy mit szeretne és kész. Aki ezt nem tartja tisztekletben, az más tulajdonát megrongálja. Nem demokrácia, meg nem művészeti verseny, csak magántulajdon.
2020. szept. 19. 22:53
Akkor fogjon egy vásznat vagy bármit és alkosson arra, ne mondd, hogy nem látod a különbséget, hogy melyik ami művészet és melyik ami rongálás.
Jó szürke zóna, mert a szépek is ugye nem engedélyezettek, de akkor is azért nagy a diferencia aközött aki egy igényes képet csinál és aki valami értelmetlenséget, vagy épp csak a szokásos színes pár betűs valamiket
2020. szept. 19. 22:53
2020. szept. 19. 22:55
További kérdések: