Honnan jön ez a hülye szokás, hogy egy több éves gyerek életkorát hónapban adják meg a szülei?
Azt értem, hogy kisebb korban érdemes hetekben, hónapokban beszélni róla, HA olyan a kérdés, ami a fejlődését érinti, mert tisztában vagyok vele, hogy akkor a fejlődési szakaszok hónapokra oszlanak és nem mindegy, hogy a gyerek 2 hetes vagy 1 hónapos. De egyébként nem értem, miért adnak a szülők matekházit mindenkinek. Ki nem szarja le, hogy a gyerek 22 hetes? Az 4 és fél hónap, kész. Kit érdekel, hogy valaki 6 hetes és 6 napos, ha azt simán lehet 7 hetesnek is mondani?
2 év fölött ennek mi az isten értelme van? Miért nem lehet 36 hónapos helyett 3 évest mondani? Ez valami feltűnési viszketegség?
Én ilyet csak véranyukáktól látok a facebookon, szerintem azt hiszik, hogy ettől jobb, figyelmesebb szülőnek fognak látszani.
363hónap/L
2 év fölött, de szerintem már másfél év után is felesleges... akkorra már régen nem hetekben és hónapokban kérik a gyerek korát.
Nyugi, én is hülyét kaptam az ilyen emberektől, amíg nem lett nekem is egy gyerekem. :D
Az indukalja, hogy a különféle státusz papríkon, ellenőrzésekkor ilyen rendszerben vannak feltüntetve az adatok: 18 hónapos státusz stb. Nekem az első kellemetlen esetem egy terhességi vizsgálaton volt, amikor is kérdezték, h hányadik hétben járok. Én meg mondtam a hónapot, és a védőnő caccogott,h "nem ő.fogja kiszámolni". Akkor én is atallitottam magam a hetes rendszerre. Szerintem a hetes rendszer két hónap után, a hónapos rendszer másfél év után le kell, hogy kopjon... Persze valaki ragaszkodik hozzá... Ez van :-) sokaknak szerintem egyszerűen csak megszokás.
Kisebbnek szereti/szeretné látni a gyermekét.
2314 hetes/F
Azért így adják meg, mert egy éves korig minden hónapban nagy változásokon megy keresztül a gyerek, a növekedési folyamat leírására a hónapban számolás sokkal pontosabb képet ad az állapotáról.
Pl. 6 vagy 7 éves a gyerek, ott nincs sok értelme hónapban megadni, mert nincs nagy különbség a gyerek állapota között 6 vagy 7 évesen.
Ugyanakkor egy 3 hós baba és egy 10 hós között már ég és föld a különbség.
2-3 éves korig ez teljesen rendben van. Más egy 20 hónapos 2 éves korra kerekített és más egy 28 hónapos.
De 30-36 hó felett tenyleg felesleges.
A terhesség esetén meg már én apukaként is csak hetekben tudok gondolkodni, 3 gyerek után. Annyira 40 hét egyes szakaszain vannak a vizsgálatok és már nekem furcsa amikor valaki hónapra váltogatja át. Nem is értem minek.
Nyilván amíg kívülről szemléltem addig én is úgy voltam, hogy 9 hó oszt jolvan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!