Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mégis hogy fogom valóra...

Mégis hogy fogom valóra váltani az álmaimat, ha nem kellek sehova dolgozni?

Figyelt kérdés

Minden álmom venni egy olcsó autót, de munkám sincs. Jelentkeztem egy pár helyre, de egy helyről írtak vissza, onnan is annyit, hogy ,,Köszönjük a jelentkezését!". Ez nagyon szànalmas. Jelenleg még estin tanulok, és az iskola nagyon messze van, szóval csak alkalmi munka jöhetne szóba, de ebben a megyében, ahol én lakom konkrétan semmilyen munka nincs. Diákmunka van a közeli városban, de én már nem vagyok nappalis diák, szóval oda nem mehetek. Gyárban nincs alkalmi meló. Hostessnek sem kellek sehova, sőt még a legaljább csicska munkàra sem vesznek fel. Jelentkeztem munkaügyis képzésre, de az meg nem indult, pedig ott legalább kaptam volna valamennyi keresetpótlót. Jövőre végzek, és pànikolok, hogy mi lesz, hogy teljesen munkaidős munka sincs túl sok a megyében, maximum sori meló van, de ott is van egy csomó feladat amit meg kell csinálni, hogy bekerüljöm valaki(össze kell rakni különböző eszközöket, stb.), szóval úgy érzem még oda is alkalmatlan vagyok. Meg nem szeretnék, ha nem muszáj börtönviselt romàk között dolgozni, ez a gyár pedig csak azokkal van tele. Jelentkeztem fizetős képzésre is, aminek egy részét kellett volna kifizetnem, a többit meg le kellett volna dolgoznom vizsga után, mert elraktak volna dolgozni, de onnan sem jeleznek semmit...Egy emailt nem voltak képesek küldeni, pedig nem két napja jelentkeztem...

Van informatikai szakgimnàziumi érettségim, jövő májusban pedig egy építőipari szakmán fogok végezni, középfokon beszélek angolul is, tervben van még ezen kívül az úszómesteri vizsga elvégzése is, de attól is félek, hogy nem találok olyan szövetkezetet jövőre, akik segítenek benne, és utána náluk le tudnàm dolgozni a tanfolyam árát, mert zsebből azt sem fogom tudni kifizetni.

Rajtam kívül minden ismerősöm nagyon sikeres, és mindenkinek 2-3 autója van, vagy minimum egy motorja+autója 18-20 évesen, és olyan irigy vagyok rájuk, hogy el nem tudom mondani. Fogalmam sincs, hogy ők hogy csináljàk, és nem tudom én miért vagyok ekkora vesztes. Azt hiszem kisebbségi komplexusom is van emiatt, bár nem tudom biztosra.

Szerintetek érdemes lenne jövő szeptemberben beiratkoznom egy nappalis képzésre, és mellette diàkmelózni, vagy mit tanácsoltok? De az a baj, hogy nappalin meg nem tudom mire menjek, mi lenne az a szak, amire érdemes lenne két évet szánni, és munkát is kapnék vele? A környezetvédelmi technikust néztem, de arról lebeszéltek, mert elvileg nem lehet vele elhelyezkedni. 24 éves koromig pedig egyetemre szeretnék menni, szóval addig mindenképp kellene egy autó, mert én autó nélkül Pesten meg fogok halni. Az autóhoz pedig pénz is kéne, ahhoz meg munka, de az meg nincs... Szóval tanàcsokat várok, két állandóan ezen kattogok, és stresszelek.

2020. szept. 9. 18:02
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Mert állandóan*
2020. szept. 9. 18:04
 2/13 anonim ***** válasza:
77%

Tömegközlekedés is van a világon amúgy, ha te kocsi nélkül meghalsz, akkor meg is érdemled. Másrészt nem tudom milyen ismerőseid vannak a Rózsadombon, de nagyon elvagy tévedve hogy milye van egy átlag 18-20 éves fiatalnak. Amilye van, azt is általában szülőktől kapjak. Szóval ezen nem kell hisztizni.

Értelemszerű hogy egyszerre nem lehet 160 ezres munkát csinálni és nappalira járni. Vagy el mesz nappalira - úgy hogy megcsinálod jövőre az emelt érettségit ha nincs -, es jelentkezel egyetemre vele, vagy a szakmád után mesz szépen 8 órában dolgozni valahova, és akkor gyűjtögethetsz. Vagy ez van, vagy az. Egyetem mellett egyébként simán lehet diakmunkazni, max ne orvosira menj, abból is lehet annyi bevételed hogy kb eltartsd magad koliban. Ha ez nem tetszik, akkor keresztét vethetsz magadra. Ez az elet. Es mindenkinek ilyen, nem csak neked.

2020. szept. 9. 18:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

- mindenkepp tanulj tovabb, hogy mi erdekel, mihez van kompetenciad, es mire van piaci igeny pedig probald beloni minel elobb. Ha az informatika megy, azzal nagyon nem lohetsz mellé peldaul.

- masoknak valoszinuleg a szuloktol van 18-20 evesen auto/stb.

- Pesten nincs szukseg autora, a legnagyobb butasag lenne itt autot fenntartani. En 30 vagyok, sajat lakast vettem mar, de autot nem fogok, max ha gyerek lesz, azt pedig meg 2-3 evig nem tervezunk, mert a parom meg sulis. Az auto haszontalan kolonc, mindenhova gyorsabb tomegkozlekedessel es/vagy bringaval menni.

2020. szept. 9. 18:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Mivel építőipari szakmát tanulok, ebben szeretnék dolgozni majd később, mint vállalkozó, ahhoz kéne első sorban az autó, az hogy majd Pestre is kell az mellékes. Sajnos ebben az iparban általában még az alkalmazottnak is kell az autó, meg sok esetben még a saját szerszám is. Egyetemen első évben kötelező kollégiumban leszek, nem fogok tudni dolgozni, arra az időre is szeretnék pénzt gyűjteni. Aztán természetesen fogok dolgozni egyetem mellett is, de akkor már a szakmámban. Addig kéne valami meló, amíg meg nem veszem az alapdolgokat, de ebben a megyében kb lehetetlen normális állàst találni. :/
2020. szept. 9. 18:43
 5/13 anonim ***** válasza:
És akkor most kérdem én... Ki a hibás, hogy ennyire türelmetlen vagy?
2020. szept. 11. 21:31
 6/13 A kérdező kommentje:

Nyilván én, én vagyok az irigy, én vagyok a türelmetlen, de egyszerűen nem bírom azt, hogy én tanulok, mindig tervezek, munkát keresek már nagyon régen, és nem sikerül semmi. Más meg otthon van, sem iskolába nem jár, sem munkába, sem munkát nem keres, és tőlem fiatalabb és van neki a motor/autó, vagy mindkettő, és annyi a dolga, hogy eljár motorozni, meg horgàszni, meg bulizni, és ennyi. És a környezetemben majdnem mindenki ilyen életet él, és rajtam röhög mind, hogy én meg tanulok, meg nincs autóm, meg nincs kb semmim.

Én nem azt állítom, hogy én jó vagyok, meg nem fényezni akarom magamat, de egyszerűen minden nap eszembe jutnak ezek a kérdések, és sajnos nem tudok rájuk válaszolni, mert nem tudom mi lesz.

2020. szept. 11. 22:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Ismered a Tücsök és a Hangya meséjét? Na... Most te vagy a Hangya. Örülj neki.
2020. szept. 11. 23:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy bárki is rajtad röhög a környezetedben. Neked valami nagyon durva mániád van ezzel kapcsolatban, meg kisebbsegi komplexusod. Menj inkabb pszichológushoz. En speciel egy olyan embert nem ismerek mint a te barátaid. Max aki már 18 eves kora óta dolgozik 8 oraban, és 20 évesen tudott autót venni magának.
2020. szept. 15. 07:04
 9/13 A kérdező kommentje:

Állandóan ezekkel cikiznek szóval, de rajtam röhögnek. Örülj neki, hogy te nem ismersz ilyeneket, itt csak ilyenek élnek szinte, és aki nem ilyen életet él, azt kicikizik.

Exem most húsz éves, és két autója van, az első autóját 17 évesen kapta, egy érettségije van, soha életében egy napot nem dolgozott, szakmája nincs, és azóta már két autója van, és külön él. Fogalmam nincs, hogy csinálja.

Másik ismerősöm 19 éves, 16 évesen motort kapott, mert rögtön le kellett tennie az A1 jogsit, mert az apja motoros, most 19 évesen autója és motorja van, egy napot nem dolgozott soha ő sem.

Volt gimis osztálytársaimnak a 90%-ànak minimum egy autója van, de valakinek 2-3, és a fele nem dolgozik.

Volt gimiben olyan osztálytársam, aki 17 évesen már terepjàróval járt iskolába, a hobbija pedig a vadàszat, ami azért nem olcsó sport.

18 éves ismerősöm hobbija az autó/gokartversenyzés(az egyik legdrágább sport), és két autója van, pedig ő sem dolgozik semmit. Minden képe olyan Facebookon, hogy gokartban/autóban ül bukósisakban, meg pályán van lefotózva, stb.

2020. szept. 15. 21:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Hú, te aztán nagyon irigy lehetsz... Szerinted pár év múlva ezek az ismerőseid hogyan fogják eltartani magukat? Főleg ha már a drága szülők nem lesznek. Most nem akkora tragédia, hogy valakinek kevesebb, mint 20 évesen nincs munkája, de becsúszott egy-két járgány. Miért nem kérsz tőlük tanácsot?
2020. szept. 16. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!