Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mondanátok valami jó kis...

Mondanátok valami jó kis keresztkérdést vagy egyéb szöveget, amivel zavarba lehet hozni a kamujótékonykodós-kéregetőket, ha letámadnak?

Figyelt kérdés

Aki budapesti, az biztos tudja, hogy miről beszélek.

A Keleti pályaudvar közelében, plázákban és aluljárókban szoktak lenni olyan emberek, akik valami jótékonysági szervezet tagjainak adják ki magukat, akik beteg gyerekeknek gyűjtenek pénzt, és ezzel a szöveggel próbálják lehúzni a járókelőket.

Van valami bevált keresztkérdésetek, szövegetek, amikkel ki lehet billenteni a magabiztosságukból ezeket az embereket, és le lehet őket buktatni? Sajnos a "bocsi, nincs nálam pénz", vagy a "bocs, de nem akarok adni semmit" nem mindig válnak be, hanem még jönnek velem egy darabig és utána is nyaggatnak.

2020. szept. 7. 15:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én már eleve messziről elkerülöm/kikerülöm az olyan embereket, akik mappával, kérdőívekkel, képeslapokkal, szórólapokkal a kezükben állnak és figyelik az embereket, hogy ki néz rájuk (arra rögtön lecsapnak). Ahogy lemegyek az aluljáróba, rögtön a lépcsőn lefelé haladva egy gyors körbenézés, hogy hol állnak ilyen kéregetők és kikerülöm őket. Ha valamelyik mégis belemászik a személyes aurámba és elkezdi a szokásos szöveget ("XY beteg gyereknek gyűjtök" stb.), akkor azt szoktam mondani, hogy "További jó munkát kívánok, viszlát!" és haladok tovább. Vagy azt mondom továbbhaladás közben, hogy "Együttérzésem és jobbulást kívánok a gyereknek, viszlát!" Fontos, hogy ne állj meg, mert ha megállsz, akkor már félig a zsebében vagy, félig már nyert ügye van. Folyamatosan haladj tovább. Nyilván, az ember szívesen adakozik, ha megteheti, de nem ilyen aluljárós kamu-kéregetőknek készpénzben, hanem leellenőrizhető alapítványoknak, akik valódi munkát végeznek, és számlaszámra utalva.
2020. szept. 8. 14:25
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én meg 2011be egyiknek 10forintot akartam adni, aztán visszanyomta a kezembe és kiakadt. "Komolyan 10forintot akarsz adni? Na tamarodj innen mert mindjárt úgy pofán váglak, hogy elájulsz."

Azt állította hogy a vak gyerekeknek gyűjt, és azt kérte hogy 5-5forintal támogassuk őket, elővettem egy marék aprót amibe volt százas es 50es is aztán kiturtam belőle a 10forintost, mert ketten voltunk. Ezután akadt ki a nő. XD

2020. okt. 3. 06:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!