Mondanátok valami jó kis keresztkérdést vagy egyéb szöveget, amivel zavarba lehet hozni a kamujótékonykodós-kéregetőket, ha letámadnak?
Aki budapesti, az biztos tudja, hogy miről beszélek.
A Keleti pályaudvar közelében, plázákban és aluljárókban szoktak lenni olyan emberek, akik valami jótékonysági szervezet tagjainak adják ki magukat, akik beteg gyerekeknek gyűjtenek pénzt, és ezzel a szöveggel próbálják lehúzni a járókelőket.
Van valami bevált keresztkérdésetek, szövegetek, amikkel ki lehet billenteni a magabiztosságukból ezeket az embereket, és le lehet őket buktatni? Sajnos a "bocsi, nincs nálam pénz", vagy a "bocs, de nem akarok adni semmit" nem mindig válnak be, hanem még jönnek velem egy darabig és utána is nyaggatnak.
Ha megy veled és nyaggat, akkor (ha ráérsz és teheted) menj olyan irányba, ahol sok az ember és hangosan mondd neki, hogy ha nem száll le rólad - rendőrt hívsz (és nyúlj a mobilod után). Azért menj a sok ember felé, nehogy megüssön.
Keresztkérdést nem tudok adni.
Én azzal rázom le őket, hogy ha minden kéregetőnek adnék, akkor pár hét múlva ugyancsak kéregetni kényszerülnék, de oda mennék, ahol ő van és kitúrnám őt.
Azt is szoktam mondani, hogy alapítványoknak szoktam pénzt adni (ami valóság), kérjenek tőlük.
1. Kérdezd meg, hogy hajlandó lenne-e rendőr jelenlétében igazolni magát illetve a szervezetet akit képvisel.
2. Kérdezd meg, van-e honlapja, elérhetősége a cégnek/szervezetnek amit képvisel.
3. Keríts egy kamu jelvényt. Régi rendőrségit, polgárőrit, vagy hasonlót. Haveromnak polgárőr jelvénye volt, és amint meglátták békén hagyták. Sosem élt vele vissza, szimplán elővette mintha fizetni akarna...csak már nem volt kinek...
4. Simán megmondom, hogy én már támogatok alapítványokat.
Szerintem nem kell válaszolni, csak tovább menni
Én, amikor 14 voltam egy ilyen c típusú ember szólított meg és hirtelen nem tudtam, hogy lereagálni. Megkérdezte, hogy adnék-e pénzt (14 évesen pénz sem volt nálam, csak annyi amennyiből a jegyet vettem) én meg mondtam, hogy nincs nálam, ő meg elkezdett zaklatni, és olyanokat mondott, hogy akkor menjek vele d*gni meg ilyenek. Nagyon kellemetlenül éreztem magam és meg is ilyedtem rendesen, mire fogtam magam és elfutottam. De vágod, felnőtt ember volt olyan 40 körüli.
Azóta mindig félek az aluljárókban és mindig ez jár a fejemben, hogy nehogy belefussak egy ilyenbe. Gyorsan megyek és lehetőleg karbatett kézzel,ugy hi nekem eszembe nem jutna, hogy egyáltalán szóba álljak velük. Szerencsére nem járok sokat Bp-re, csak ugye, amikor anyámhoz megyek látogatóba.
18/l
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!