Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért változnak meg az emberek...

Miért változnak meg az emberek amikor kapcsolatuk lesz?

Figyelt kérdés

Már több barátnál is tapasztaltam ezt. Megváltozik a viselkedésük, azt mondják, hogy a barátok a legfontosabbak, közben meg elkezdenek ignorálni miután párt találnak, elérni is nehezebb őket. De lehet, hogy én gondolom rosszul.

19l

2020. szept. 5. 23:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Nálam is ez volt mindegyik barátnőmmel
2020. szept. 5. 23:49
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Nem gondolod rosszul. Valóban megváltozik az ember szokásai és időbeosztása, ha párja lesz. De ha belegondolsz, ez a természetes. Hisz nem a barátoddal/haveroddal fogsz majd együtt élni, esetleg közös jövőt építeni, gyereket vállalni.... hanem majd az éppen aktuális pároddal. De a legtöbb komoly kapcsolatban az emberek arra számítanak, hogy sokáig, akár örökké az aktuális párjával fog élni, ezáltal együtt működni, vagyis ebből szerintem logikusan következik, hogy az embernek, ha komoly kapcsolata van, és tényleg szereti a párját, akkor a párja az első.
2020. szept. 5. 23:51
 3/13 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván az embernek fontosabb a párja mint egy sima barát.

Amíg nincs párja addig oké hogy a barátok a fontosabbak, ki más legyen ugyebár, de egy párkapcsolat sokkal több a barátságnál, sokkal szorosabb szövetség.

Szép dolog a barátság, de az ember a párjával építi a jövőjét.

Ettől még nem szép dolog ignorálni a barátokat, de a barátoktól sem szép dolog mikor nyomást helyeznek az emberre és ahelyett hogy velük örülnének hogy a másik révbe ért, érzelmileg zsarolják őket irigységből.

2020. szept. 5. 23:51
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Majd ha neked lesz, megtudod.

Amit erőltetnek, hogy a barátság a legfontosabb, az hülyeség. Az embernek a párja a legfontosabb, vele lesz egy család, tehát a barátok háttérbe szorulnak. Elég gyerekes gondolkodású, aki ezt nem érti.

2020. szept. 5. 23:52
 5/13 anonim ***** válasza:
88%
Ez mindig így van, főleg friss kapcsolat esetén, utána azért normalizálódik a dolog. De majd akkor lesz még nehezebb az ügy, mikor már abba a korba léptek, hogy dolgozni kezdtek, és előkerülnek a tényleg komoly, összeköltözős, gyerektervezős kapcsolatok. Mert akkor már legtöbbször csak hétköznapokon érnek rá az emberre pár órára, úgy, hogy az időpontot hetekkel előre lefixáljátok. Mert a hétvége a családé, a hétköznapok meg be vannak táblázva. De ez amúgy így természetes, csak az szívja meg, akinek éppen nincs párja.
2020. szept. 6. 00:40
 6/13 A kérdező kommentje:
Jogos, amiket írtatok, de szerintem ugyanúgy fontos a barátság fenntartása is, főleg, ha egy szorosabbról van szó, nem csak egy haveri.
2020. szept. 6. 00:44
 7/13 anonim ***** válasza:
98%

Ez mindig is így volt, és így is lesz. Az ember ilyen esetben akarva-akaratlanul átalakítja a szokásait, viselkedését, meg egyebek. Itt ennek nem is szabad problémának lennie, hisz azért mégis élettársként gondolunk párunkra, vele tervezzük jövőnket.

A dolog milyenje már egy másik tészta. Teszem azt, olyan lánnyal/fiúval jön össze az illető, aki nem gyakorol rá jó hatást, azt az aurát valamennyire átveszi. Vagy ha nem tudja helyén kezelni a kapcsolatait (ismerek ilyen embert, van ilyen). Most mondtam két példát, sokféleképp átmehet ez egy nem jó helyzetbe.

Szerencsére a te problémáddal még nem szembesültem barátaimat végignézve, de jómagam voltam ilyen, én sem kezel(t)em jól a kapcsolataimat, de ebből is tanul az ember (ha rájön és akar). Szóval igen, ez egy totál normális dolog, csak nem mindig működik jól minden szemszögből. Beszélgetés mindent megold.

2020. szept. 6. 03:34
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Aki azt mondja, hogy a barát a legfontosabb, annak nem biztos, hogy a barát a legfontosabb. Nekem pl a barátaim nagyon fontosak, de ezt sosem mondom, csak így élek. Nincs is olyan hogy legfontosabb, mert a szitu dönti el. Egy kezdődő párkapcsolat nagyon sok energiát kíván és a barátokat ilyenkor hanyagolni szokták.
2020. szept. 6. 06:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos jól látod, ez az élet menetrendje. Szűkíteni kezdi a kört az illető, mert megtalálta élete párját, ő- (azaz a társ), és esetleg a családtervezés lesz a fontos. Ez még mindig jobb, minthogy állandóan menne az éjszakai dorbézolás...
2020. szept. 6. 08:11
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert megváltozik a prioritási lista.
2020. szept. 6. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!