Mi a jobb? Megjegyezni a sérelmeket, hogy tudjuk ki mennyit bántott életünk/kapcsolatunk során, vagy továbblépni, hogy ne nyomja a lelkünk?
Továbblépni.
Persze el lehet gondolkodni azon, hogy jogosan sértődtünk-e meg.
Volt-e igazság abban, amit a másik mondott.
Érdemes-e olyannal kapcsolatot fenntartani, aki bánt.
Szóval, van, amin el kell gondolkodni. Nem rágódni, nem megjegyezni és majd megbosszulni, csak végig gondolni, hogy miért lehetett. De azt is tudni kell, hogy mikor nem kell foglalkozni egy sérelemmel. Pl. van, aki azon is ki tud akadni, ha egy idegen az utcán véletlenül neki megy, és azon rágódik, hogy jaj miért pont nekem jött, mi a baja velem.
A sérelmeket egy bizonyos szinten mindenképp megjegyzi szerintem az ember, azért olyan nincs hogy csak úgy elfelejtem örökre azt amit tényleg sérelemnek éltem meg a múltban.
Nyilván tovább kell lépni mert igazából csak saját magunkat mérgezzük, ha csak arra gondolunk ki bántott stb. Viszont azért minden sérelem megmarad az emberben már csak azért is, hogy később ne éljen meg hasonlókat.
Személyes vélemény szóval nem tudom más hogyan van ezzel..
6: mondd el, hogy számodra ez a viselkedés sértő.
És lépj túl rajta. Fogadd el, hogy nem az illető lesz a legjobb barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!